Koncertom Ivana Galića i Katarine Kutnar završilo još jedno Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići

U utorak 1.kolovoza,  u Staroj crkvi, u sklopu manifestacije Kulturno ljeto Gorica -Sovići 2017. godine,  uoči blagdana Sv.Stjepana Prvomučenika, upriličen je koncert dvoje mladih glazbenika: pijanista Ivana Galića uz pratnju violinistice Katarine Kutnar koji su putem  interpretacije djela Johanna Sebastiana Bacha, Ludwiga van Beethovena, Sergeja Rahmanjinova, Cesara Francka, javnost  pobliže upoznali s jednim od krucijalnih djela glazbene  literature.

Talentirani i perspektivni glazbenici s nizom, kako državnih tako i međunarodnih nagrada, svojim grandioznim nastupom, publiku su ponijeli u neki drugi svijet, svijet fantazija i bajki.

Ivan Galić ( 23) Osnovnu i Srednju Glazbenu školu Dr. Ivan Glibotić, završio je u Imotskom. Po završetku srednje škole upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu te nakon tri godine provedene na tom studiju odlazi na razmjenu u Njemačku na prestižni fakultet Hochschule für Musik „Franz Liszt“u Weimar, kojeg su pohađali jedni od najboljih svjetskih pijanista i pijanistica, u klasi svjetski renomiranog prof. Grigoryja Gruzmana.

Katarina Kutnar (22) violinu uči od četvrte godine života na Glazbenom učilištu „Elly Bašić“. Prvi javni nastup imala je sa šest godina, a prvu prvu nagradu osvojila je sa sedam godina na Međunarodnom natjecanju Etide i skale. Nagrađivana je na mnogim Hrvatskim i međunarodnim violinističkim natjecanjima. Završila je pet godina studija violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Leonida Sorokowa. Trenutno je na razmjeni studenata i usavršavanju u Weimaru u klasi prof. Friedemanna Eichorna.

Ovo dvoje mladih glazbenika talente su pokazali vrlo rano, a potvrdili ga ubrzo nizom nagrada na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima. Ovaj koncert samo je još jedan ili samo jedno u nizu glazbenih putovanja koja su, ove mlade glazbenike, vodila diljem Europe: Hrvatsku, BiH, Italiju, Sloveniju, Austriju, Češku, Njemačku.

Zahvaljujemo ovim mladim glazbenicima na ovome jedinstvenome doživljaju, poželimo im puno uspjeha na njihovom životnom i profesionalnom putu.

Ovim koncertom završilo je Kulturno ljeto 2017. u župi Gorica-Sovići. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji Kulturnog ljeta, a posebna hvala Juri Sušcu, ravnatelju osnovne glazbene škole Brotnjo na ustupljenom klaviru.

Iskrena hvala i svim posjetiteljima koji su izdvojili dio svoga vremena da bi bili dio ove jedinstvene kulturne manifestacije.