BOŽIĆNA ČESTITKA

bozic2010BOŽIĆNA ČESTITKA
BRATOVŠTINE SV. STIPANA PRVOMUČENIKA GORICA-SOVIĆI

Od vječnih i pradavnih vremena mi se s Božićom družimo. On nam redovno dolazi, a mi ga svečano dočekujemo i slavimo. Prvi su kršćani stoljećima već ozemlju Imote utkali tu radost Božjeg dolaska u naš kraj, domove, obitelji, naša srca. Mi ponosni u toj tradiciji i svetom ozračju i danas čekamo Njegov dolazak i naš susret s njim. Sve je već tu u našim srcima i obiteljima, sve je tu na našoj grudi već na koljenima i s onom harnom na usnama:
U se vrime godišća
Mir se svitu navišća!
Dođi, Gospodine Isuse, rodi se u meni, u mom srcu, mojoj obitelji. Rodi se u našem dragom starom kraju!
Na dobro Vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo od srca Vam želi Bratovština sv. Stipana Provmučenika Gorice i Sovića!

BOŽIĆNA ČESTITKA
MATICE HRVATSKE-OGRANAK GRUDE

Pismena hrvatska najstarija o Tvom rođenju zbore i slave ga. I tako kroz stoljeća. Kad su mnogi htjeli ugušiti riječ izgovorenu i pisanu o Tvom rođenju, nismo im dali i nismo im se prepustili. Čitali smo i pisali o Tvom rodoslovu, i o Tvojoj štalici i špilji, o Tvojoj Majci i sv. Josipu, o Herodu i Gašparu, Melkioru i Baltazaru, a pastiri su gutali svaku riječ i raznosili je po svim selima u dokle god su stigli.
Na dobro Vam svima, dragi prijatelji, došao Božić i sveto porođenje Isusovo. Od srca Vam želi Matica hrvatska – Ogranak Grude!
Neka i danas Riječ tijelom postala, izgovorena i napisana, nađe svoj hrvatski oblik, neka živi i zbori, neka nam ne siđe s usana u slavi Njegovog slavnog rođenja. Živjeli!