Božićne aktivnosti

thumb PC234677Tradicionalno već osmu godinu zaredom Bratovština zajedno sa svojim župnim uredom i Framom iz Gorice i Sovića donose božićni ručak za stanovnike Kampa u Grudama kojih je trenutno 51. Osim stanovnika Dubrave, Bratovštini je zahvalio i Marinko Pejić, voditelj kampa. Mnogi su se vratili na svoja ognjišta ili snašli na neki drugi način ali treba nastaviti raditi s onima koji su ostali.

 

Tradicionalno već osmu godinu zaredom Bratovština zajedno sa svojim župnim uredom i Framom iz Gorice i Sovića donose božićni ručak za stanovnike Kampa u Grudama kojih je trenutno 51. Osim stanovnika Dubrave, Bratovštini je zahvalio i Marinko Pejić, voditelj kampa. Mnogi su se vratili na svoja ognjišta ili snašli na neki drugi način ali treba nastaviti raditi s onima koji su ostali.
Kao i svake godine u božićno vrijeme  tako i ove članovi Bratovštine zajedno sa župnikom fra Željkom Grubišićem, Framom i članovima „trećara“  proveli su akciju obilaska obitelji naše župne zajednice potrebite pomoći (55 obitelji u župi i 2 van župe).  Frama naše župe je kao i proteklih godina načinila adventske vjenčiće te njihovom prodajom sakupila priloge da pomogne u ovoj akciji.
Naša pomoć ali i mnoštvo drugih sličnih akcija ipak neće konkretnije i dugoročnije riješiti situaciju mnogih kako u našoj župi tako i u općini, ali pokazati socijalnu osjetljivost, razumijevanje i dobrotu prema tim dobrim ljudima i te kako im znači da u ovo sveto blagdansko vrijeme nisu zaboravljeni.
Bratovština se iskreno zahvaljuje svim našim dobročiniteljima koji su nam pomogli u prikupljanju sredstava za ovu i sve druge humanitarne akcije u proteklih 12 godina rada Bratovštine.

U prostorijama Starog župnog dvora u srijedu, 28. 12. 2011. održan je božićni susret Frame, župnog zbora, trećara, Bratovštine i župnog ureda Gorica – Sovići. Zajednički po prvi put nakon obnove Trećeg reda u našoj župi. Svi zajedno i na jednom mjestu. Župnik je izmolio blagoslov i pozdravio rekavši da je susret sazvan da se svi okupimo, upoznamo, iznesemo prijedloge za budući rad … Ante Pejić u ime Bratovštine rekao je da svi radimo i da ubuduće trebamo raditi zajedno i udarati u jedan „klin“. Svi smo ovdje da pomognemo svom župnom uredu i svom kraju. Svima je bilo drago na susretu poželjevši da se češće održava.
Ovaj susret je bila jedna od aktivnosti koje smo na zajedničkom sastanku dogovorili za mjesec prosinac. Odmah možemo najaviti da ćemo u siječnju iduće godine ponovno svi zajedno u župnom uredu imati sastanak na kojem ćemo donijeti plan aktivnosti u župi za cijelu 2012. godinu. Svi su pozvani iznijeti svoja mišljenja, prijedloge, komentare a sve za bolji rad.

 

{gallery}bozic2011{/gallery}