Bratovština i pripreme za Božić

thumb_jaslice2009.jpgUglavnom na našoj internet stranici www.bratovstina.com zabilježimo najvažnije događaje koji se dogode u Bratovštini. S ovim tekstom htjeli smo pokazati što još radimo a što je možda naša rutina ili nešto što redovno obavljamo pa smatramo da se za to zna ali evo u nekoliko rečenica o tim stvarima.

Dva ili tri puta godišnje obiđemo naše stare, bolesne, nemoćne, usamljene u našoj župi. Ovaj put uz pomoć našeg župnog ureda obišli smo ih u tjednu prije Božića. A na Badnji dan obišli smo i potrebne u kampu u Grudama i onima koji su potrebni kupili prehrambene namjernice i uručili poklon vrećice.

Uglavnom na našoj internet stranici www.bratovstina.com zabilježimo najvažnije događaje koji se dogode u Bratovštini. S ovim tekstom htjeli smo pokazati što još radimo a što je možda naša rutina ili nešto što redovno obavljamo pa smatramo da se za to zna ali evo u nekoliko rečenica o tim stvarima.

Dva ili tri puta godišnje obiđemo naše stare, bolesne, nemoćne, usamljene u našoj župi. Ovaj put uz pomoć našeg Župnog ureda obišli smo ih u tjednu prije Božića. A na Badnji dan obišli smo i potrebne u kampu u Grudama i onima koji su potrebni kupili prehrambene namjernice i uručili poklon vrećice.

jaslice2009.jpg

Svake godine postavljamo vanjske jaslice te ukrašavamo prostor ispred crkve u Sovićima. Za ovaj Božić smo uz navedeno postavljali i unutarnje jaslice te „kitili bor”. Promijenili smo žarulje u crkvi te u reflektoru ispred crkve.

Kako je u crkvi u Sovićima bilo dotrajalo ozvučenje Bratovština je kupila novu miksetu, pojačalo i mikrofon za ambon te isto promijenili prije Božića. Još se mora kupiti novi stalak za ambon i onda će biti riješeno pitanje ozvučenja za narednih nekoliko godina u ovoj crkvi. A staro ozvučenje ćemo malo dotjerati i postaviti u Staru crkvu u Goricu.

U 12 -tom mjesecu dobili smo vrijednu donaciju kišobrana od Jasne i Zvonke Pejić (Matišin) za sve članove župnog zbora i klape. Ukupno 50 kišobrana a dobiveno je još i 15 dodatnih kao njihov dar za osobe koje ćemo obilaziti prije Božića u našoj župi. Od srca hvala!

Sumirano za klapu imala je samo u 12 -tom mjesecu jedan samostalni koncert, te 6 nastupa od Zagreba do Mostara sa prijeđenih preko 1100 km.

Izložbu slika PUT akademske slikarice časne sestre Ivane Pavle Mikulić koju smo postavili u našoj novoobnovljenoj Galeriji Bratovštine u Starom župnom dvoru u Gorici 03. 12. 2010. zatvorili smo prije Božića a za Uskrs imat ćemo već drugu izložbu.

Toliko o onim malo nepoznatijim stvarima o kojima ćete imati priliku čitati uskoro u našem Ljetopisu za 2010. godinu. Također, preporučamo svima da pročitaju naše Ljetopise od 1999. koji se nalaze na našoj internet stranic i te na taj način budu detaljno upoznati sa svim događanjima u Bratovštini.

Ovom prilikom još jednom svim članovima Bratovštine, Goričanima i Sovićanima, svim ljudima dobre volje neka je sretno u Novoj godini.