Galerija Bratovštine

Jedanaestu obljetnicu (03. 12. 2010.) članovi Bratovštine su obilježili velikim projektom a to je uređenje Galerije Bratovštine. Prve Galerije na području općine Grude. Galerija se nalazi u Starom župnom dvoru u Gorici u prizemlju.  Projektom koji napisaše članovi Bratovštine, Vlada Republike Hrvatske je potpomogla sa 40.000,00 kn. Elekto-instalacije je vodio Ante Galić – Đonica uz pomoć brata Marinka, Ante Galića – Anše i Damira Markića koji je bdio nad svim poslovima koji su se vodili u protekla dva mjeseca. Sva potrebna rasvjetna tijela kupili smo od Ellux Mostar a radove na unutarnjoj izradi su vodili Željko Galić – Kulje i Branko Grizelj – Buki. Na kraju molerske poslove je obavio Petar Šimić – Perija.

Na sami dan proslave obljetnice župnik, fra Željko Grubišić, blagoslovio je Galeriju a o samoj Bratovštini govorili su naš predsjednik Ante Pejić te s nekoliko riječi obratio se Viktor Marić, načelnik općine Grude. Uz ovu prigodu promovirana je knjiga fra Ante Marića naziva Veronikin rubac o kojoj je govorio i sam autor te Mario Bušić. U novootvorenoj Galeriji svečano je otvorena izložba slika PUT akademske slikarice časne sestre Ivane Pavle Mikulić i koja je sama govorila o izložbi te Jozo Marić i provincijalka Školskih sestara Franjevki Mostar č. s. Franka Bagarić koja je i otvorila ovu izložbu. Na kraju se svima obratio Velimir Pleša, generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru koji se zahvalio na pozivu i podržao ovakve projekte i naglasio da je pomoć Vlade RH samo jedan mali dio koji RH vraća ovim prostorima a koji su dali veliki doprinos u njezinoj novijoj povijesti.

Prije i nakon uređenja Galerije izložbe slika imali su sljedeći umjetnici:

 

Datum održavanja izložbe
Umjetnik i povod
01. 08. 2007.
Humanitarna izložba za pomoć Ante Polunića iz Gorice, više umjetnika
01. 08. 2009.
fra Vinko Mikulić, samostalna izložba
30. 12. 2009.
Humanitarna izložba za pomoć Ante Jasaka iz Sovića (Dragana Nuić-Vučković, Nikola Vučković, Andrijana Mlinarević-Cvetković, Svetislav Cvetković, Antonija Gudelj, Marijana Pažin Ivešić, Mladen Ivešić, Josip Mijić, Mario Naletilić Fill, Vesna Vuga Sušac, Mišela Boras, Ivana Vidović Brkljača, Kristina Kramer, Silva Radić Markotić, Drago Bušić i fra Vinko Mikulić-Bajević)
02. 08. 2010.
Stjepan Mikulić Bili, samostalna izložba
03. 12. 2010.
Č.S. Ivana Pavla Mikulić, samostalna izložba
15. 04. 2011.
Ivana Ćavar, samostalna izložba
29. 07. 2011.
Ante Ljubičić Car, samostalna izložba
02. 12. 2011.
Vesna Vuga Sušac, samostalna izložba

 

Za iznajmljivanje Galerije slobono nam se obratite na kontakt telefone.