Klapa Bratovština među matičarima

Klapa s vodstvom Matice hrvatskePrvi put u povijesti Matice hrvatske Glavna skupština održava se izvan Hrvatske.  Donesena je odluka da se Glavna skupština održi u Čitluku 19. lipnja 2010. čime je svim ograncima Matice hrvatske u Bosni i Hercegovini odano veliko priznanje za dosadašnji rad ali taj čin drže i velikom čašću i obvezom. Zastupnici Matice hrvatske (njih preko 150) posjetili su u četvrtak 17. lipnja 2010. Goricu. Tom prilikom obišli su Staru crkvu sv. Stjepana te Hrvatsku franjevačku  arheološku zbirku sv. Stjepana Prvomučenika u Gorici.

Prvi put u povijesti Matice hrvatske Glavna skupština održava se izvan Hrvatske.  Donesena je odluka da se Glavna skupština održi u Čitluku 19. lipnja 2010. čime je svim ograncima Matice hrvatske u Bosni i Hercegovini odano veliko priznanje za dosadašnji rad ali taj čin drže i velikom čašću i obvezom. Zastupnici Matice hrvatske (njih preko 150) posjetili su u četvrtak 17. lipnja 2010. Goricu. Tom prilikom obišli su Staru crkvu sv. Stjepana te Hrvatsku franjevačku  arheološku zbirku sv. Stjepana Prvomučenika u Gorici. Na početku obilaska Stare crkve klapa Bratovština je otpjevala jednu pjesmu za dobrodošlicu svim zastupnicima. Mario Bušić, predsjednik  Matice hrvatske ogranka Grude pozdravio sve prisutne i zaželio dobrodošlicu a o samim arheološkim iskapanjima i pronalascima o ovom lokalitetu govorio je Tihomir Glavaš. Potom su zastupnici obišli grob mr. Mate Bobana, predsjednika HR-HB te kroz arheološku zbirku sv. Stjepana proveo ih je fra Vinko Mikulić, kustos zbirke. Uz kratko zadržavanje u Staroj župnoj kući gdje je pripremljen mali domjenak za sve goste. Nakon zajedničkog fotografiranja zastupnici su nastavili put prema Čitluku.

Nadamo se da će svi sudionici Glavne skupštine, pod vedrim broćanskim nebom, biti prožeti hrvatskim duhom bez granica i da će Matica hrvatska, kao što je rečeno na zadnjoj skupštini 14.lipnja 2008. u Poreču: „postati oaza gotovo zaboravljena entuzijazma i istinske strasti za darivanjem" (Kulturno-povijesni vodič kroz Hercegovinu i Bosnu, Radoslav Dodig).

{gallery}Maticari{/gallery}