Mnoštvo vjernog puka na Putu križa u župi Gorica-Sovići

U župi sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići i ove godine mnoštvo je vjernog puka na Veliki petak u dubokom strahopoštovanju molilo Put križa. U 13.30 sati ispred zvonika sv. Ilije Proroka u Bobanovoj Dragi Kristov križ je pošao na čelu velike kolone, nošen rukama križonoša, mahom mladića iz ove drevne župe. Djevojke i mladići su čitali na postajama, a Put je križa predvodio župnik fra Željko Grubišić.

U župi sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići i ove godine mnoštvo je vjernog puka na Veliki petak u dubokom strahopoštovanju molilo Put križa. U 13.30 sati ispred zvonika sv. Ilije Proroka u Bobanovoj Dragi Kristov križ je pošao na čelu velike kolone, nošen rukama križonoša, mahom mladića iz ove drevne župe. Djevojke i mladići su čitali na postajama, a Put je križa predvodio župnik fra Željko Grubišić. Zbor je neprestance pjevao Gospin plač, u duljini od oko osam kilometara koliko je trebalo proći od Bobanove Drage do Gorice u razdoblju od tri sata, nitko nije posustao. Bilo je puno vjernika i iz drugih župa. Kiša koja se spremala i koja je bila najavljivana na Veliki petak 2013., zaobišla je ovaj kraj. Poštedio nas je dragi Isus i kiše, makar vjernom puku ni nju ne bi bilo teško podnijeti. Pošli su srcem moliti, podijeliti svoju patnju s patnjom svoga Spasitelja. Bio je tu opet, da ovjekovječi i ovogodišnji Put križa, Jerko Grubišić, ovaj put s velikim i uočljivim objektivom na svom fotoaparatu, a bicikl mu je poslužio da brže i bolje pohvata sve prilike.

U 17 sati u župnoj crkvi u Gorici počeli su obredi Velikoga petka: služba riječi, sveta pričest i klanjanje Kristovu križu. Muku po Ivanu, navijestio je Vito Bušić dok su uloge odgovarali članovi župnoga zbora. Obrede u crkvi je predvodio fra Nikola Spužević, kapelan zajedno sa župnikom fra Željkom Grubišićem.

Božji je puk sudjelovao svim srcem i dušom u obredima Velikog petka. Nije dugo niti može biti kad je nešto lijepo i kad se čovjek s tim stopi u jedno. A upravo je to tako ovih dana u katoličkim župama diljem svijeta, osobito u župi sv. Stjepana Prvomučenika u Gorici i Sovićima. Nadamo se da će tako i ostati uz Božju pomoć!

{phocagallery view=category|categoryid=44|limitstart=1|limitcount=12} 

VELIKA FOTOGALERIJA