Načelnik Marić otvorio izložbu slika Ante Ljubičića Cara

thumb_P7294509.jpgU Galeriji Bratovštine i župe Gorica – Sovići u petak, 29. srpnja 2011. otvorena je izložba slika Ante Ljubičića Cara. Izložbu je otvorio načelnik općine Grude Viktor Marić koji se zahvalio Bratovštini što u ovim teškim vremenima pronalazi načina da organizira ovakve manifestacije a autoru izložbe čestitao na uspješnim radovima. O izložbi govorili su i Anđelko Mikulić, akademski slikar iz Širokog Brijega te Mario Bušić.

pocetnaU Galeriji Bratovštine i župe Gorica – Sovići u petak, 29. srpnja 2011. otvorena je izložba slika Ante Ljubičića Cara. Izložbu je otvorio načelnik općine Grude Viktor Marić koji se zahvalio Bratovštini što u ovim teškim vremenima pronalazi načina da organizira ovakve manifestacije a autoru izložbe čestitao na uspješnim radovima.
O izložbi govorili su i Anđelko Mikulić, akademski slikar iz Širokog Brijega te Mario Bušić.
Bratovština zajedno sa župnim uredom Gorice i Sovića u čast svetkovini patrona sv. Stjepana Prvomučenika organizira u sklopu Kulturnog ljeta izložbe slika, susret klapa te predstavljanje knjiga. Pokrovitelj Kulturnog ljeta u Gorici i Sovićima je općina Grude na čelu s načelnikom Viktorom Marićem kojem od srca zahvaljujemo.

Ante Ljubičić – Car rođen je 1. lipnja 1955. godine u Runoviću. Gimnaziju je završio u Imotskom, a Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu 1980. godine u klasi profesora Ljubomira Perčinlinća. Član je ULUH –a, Podružnica Split od 1987. godine.
Imao je preko 30 samostalnih izložaba, te je sudjelovao na pedesetak skupnih. Radio je kao profesor povijesti umjetnosti u Imotskom dvanaest godina.
Danas živi i radi kao samostalni umjetnik u Runovicu.

Katalog izložbe možete pogledati ovdje!

Priložene fotografije

_____________________________________________________________

{gallery}anteljubiciccar2011{/gallery}