Odlazak članova Bratovštine u HKM u Švicarsku

thumb_bern Već treću godinu za redom članovi Bratovštine putuju u Švicarsku u HKM na poziv fra Gojka Zovke koji djeluje u Bernu. Prema rasporedu putovanja krenuli smo 30.listopada rano ujutro da bismo u Bern stigli istog dana oko 23 sata. Članovi Bratovštine koji su sudjelovali na ovom putovanju su redom: Dragan Prlić – Kruško, koji je ujedno bio i vozač busa; zatim Anđelko Nikolić, voditelj klape; Ante Pejić – Žerić, predjednik Bratovštine; Miro Pejić, menager; Dragan Ivanković, doživotni prijatelj Bratovštine; naša dva mlada člana Bratovštine i klape Zvone Pejić i Ivan Boban i na kraju moja malenkost Dario Šimić, tajnik Bratovštine.

Fotografije možete pogledati ovdje!

bern

Već treću godinu za redom članovi Bratovštine putuju u Švicarsku u HKM na poziv fra Gojka Zovke koji djeluje u Bernu. Prema rasporedu putovanja krenuli smo 30.listopada rano ujutro da bismo u Bern stigli istog dana oko 23 sata. Članovi Bratovštine koji su sudjelovali na ovom putovanju su redom: Dragan Prlić – Kruško, koji je ujedno bio i vozač busa; zatim Anđelko Nikolić, voditelj klape; Ante Pejić – Žerić, predjednik Bratovštine; Miro Pejić, menager; Dragan Ivanković, doživotni prijatelj Bratovštine; naša dva mlada člana Bratovštine i klape Zvone Pejić i Ivan Boban i na kraju moja malenkost Dario Šimić, tajnik Bratovštine.

Teško da mogu opisati tih nekoliko dana provedenih u Švicarskoj, jednostavno jednom riječju nezaboravno. Iako umorni svih tih dana, što od zabava koje smo svirali, zatim otpjevanih misa pa i neredovita spavanja, svaka minuta gore provedena je vrijedila i ostat će duboko utisnuta u naša srca. Lijepo i sdačno primljeni od domaćina mi smo im uzvratili pjevajući za njih i na taj način im bar na čas vratili sjećanje na njihovu domovinu. Hrvati u Švicarskoj su to očito i prepoznali pa smo zato voljeni gosti kod njih evo treću godinu za redom i vjerojatno neće stati na tome!

Razlog našeg odlaska je proslava Nikolinja gdje sv. Nikola daruje malu djecu a Bratovština je svojom pjesmom uveličala i razveselila tamošnji puk. Svirali smo u dva grada, Bernu i Thunu gdje smo pred prepunom dvoranom izazvali emocije i nostalgiju. Osim zabava svirali smo i pjevali na svetoj misi u crkvi u Bernu i na dvije mise u Thunu.

Uz lijepe uspomene, mnogo slika i kupljenih čokolada donijeli smo i 600 franaka koje su nam poslali fra Gojko i zajednica žena HKM Bern. Novac je upućen (i već podijeljen) siromašnima u našoj župi.

Na kraju zahvaljujemo fra Gojku i HKM Bern na pozivu i srdačnom gostoprimstvu.

Dario Šimić, tajnik Bratovštine

fotografije možete pogledati ovdje!