Održana klapska večer i otvorana izložba slika

Klapa Međugorje

 
Druga večer Kulturnog ljeta u župi Gorica – Sovići zbog lošeg vremena održana je u Staroj crkvi. Sada već tradicionalni klapski susret privukao je veliki broj ljubitelja klapske pisme koji su do posljednjeg mjesta ispunili staru crkvu. Bogati program koji je vodila Ela Bušić,  počeo je nakon govora i molitve župnika fra Željka Grubišića, a otvorila ju je klapa domaćin nakon koje je nastupilo još pet klapa iz Dalmacije i Hercegovine. U odnosu na prošlu godinu možemo sa sigurnošću reći da je bilo dvostruko više posjetitelja. Ova bratovština svake godine organizira klapsku večer i na taj način čuva svoju starinu od zaborava.

Treći dio Kulturnog ljeta je otvaranje izložbe Stjepana Mikulića – Bilog. Izložba je otvorena u Staroj župnom dvoru a otvorio ju je Viktor Marić, načelnik općine Grude. Veliki broj posjetitelja okupio se u župnom dvoru kako bi uživao u pogledu na vrijedne izloške. Program je vodio Mario Bušić, a o vrijednostima i kvaliteti Mikulićevih djela govorili su fra Vinko Mikulić i Anđelko Mikulić. Ovaj poznati hercegovački umjetnik je do sada izlagao na više od dvadesetak skupnih izložbi, a svake druge godine izlaže samostalno. Posebnu notu večeri svojim izvedbama na klaviru dao je Ivan Galić – Iko.  Izložbu će svi zainteresirani ljubitelji likovne umjetnosti moći pogledati do 16. kolovoza.
Prigodni katalog za ovu izložbu možete pogledati ovdje!
{gallery}bili{/gallery}
Valja napomenuti da je glavni pokrovitelj svih događaja na Kulturnom ljetu u župi Gorica – Sovići općina Grude kojoj se najiskrenije zahvaljujemo.
Zahvaljujemo se i svim župljanima koji su u hrani, piću te svojim radom pomogli održavanje ovih događaja.

Sve fotografije možete pogledati ovdje!
 
Još nam predstoje dva događaja na koje Vas sve pozivamo a to su:

 
Utorak, 10. VIII. 2010.
U Staroj kapeli u Gorici u 20,30 sati
Predstavljanje knjige Hrvatski nacionalni simboli autora dr. sc. Maria Jareba, višeg znanstvenog suradnika Hrvatskog instituta za povijest; glavni urednik knjige prof. Stjepan Bekavac gost je večeri.

Petak, 20. VIII. 2010.
U Staroj kapeli u Gorici u 20,30 sati
Predstavljanje knjige Barešić autora dr. fra Vjekoslava Lasića

(Završetak kulturnog ljeta u župi Gorica – Sovići 2010.)