Održana prva Korizmena tribina-Zoran Vukman: Rodna revolucija i novo poganstvo

U petak 10. III. 2017. u Starom župnom dvoru u Gorici prvu ovogodišnju Korizmenu tribinu održao je ugledni hrvatski katolički novinar i publicist Zoran Vukman iz Splita. Tema njegove tribine kao samo izlaganje bilo je vrlo zanimljivo s naslovom: Rodna revolucija i novo poganstvo. Sam predavač je obrazložio temu koja je zapravo tematika njegove najnovije knjige Bogoubojstvo zapada.

U vrlo zanimljivom predavanju Zoran Vukman je kazao između ostaloga da događanja u današnje vrijeme dovode do činjenice da smo u -završnom činu povijesne tragikomedije- u kojoj je naš svijet izgubio dušu, -drevno uporište ili svoje središte, ono nevidljivo, bitno, što je svijetu davalo smisao i snagu-, čime se otvara općem kaosu, u kojima Sotona neće nikoga ostaviti u miru.

Nakon predavanja u Gorici mnogi su postaviljali pitanja na koja je autor spremno odgovarao. Tu se mogla i nabaviti već spomenuta najnovija knjiga autora Zorana Vukmana kojemu Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići od srca čestita na knjizi i želi da i ubuduće piše o ovim zanimljivim temama i daje savjete kako prevladati zlo današnjice.