Otvorena izložba slikara franjevaca

izlozba_franjevaca_u_tomislavgraduU prigodi 800. obljetnice osnutka franjevačkoga reda, u petak 03.srpnja  2009.je u Galeriji franjevačkoga samostana u Tomislavgradu upriličena izložba likovnih djela fratara slikara.

 

Ovom izložbom i svetom misom koja je prethodila, ujedno je počeo ovogodišnji program duhovno-kulturne manifestacije Prvi hrvatski Sabor i Dani sv. Nikole Tavelića. Domaćoj publici predstavljena su djela šestorice hercegovačkih akademskih i samoukih slikara: fra Vinka Mikulića, fra Mirka Ćosića, fra Jerke Penave, fra Blage Karačića, fra Tihomira Bazine i fra Vine Ledušića. U ime autora nazočnima se obratio fra Vinko Mikulić.

izlozba_franjevaca_u_tomislavgraduU prigodi 800. obljetnice osnutka franjevačkoga reda, u petak 03.srpnja 2009. je u Galeriji franjevačkoga samostana u Tomislavgradu upriličena izložba likovnih djela fratara slikara.

 

Ovom izložbom i svetom misom koja je prethodila, ujedno je počeo ovogodišnji program duhovno-kulturne manifestacije Prvi hrvatski Sabor i Dani sv. Nikole Tavelića. Domaćoj publici predstavljena su djela šestorice hercegovačkih akademskih i samoukih slikara: fra Vinka Mikulića, fra Mirka Ćosića, fra Jerke Penave, fra Blage Karačića, fra Tihomira Bazine i fra Vine Ledušića. U ime autora nazočnima se obratio fra Vinko Mikulić. O umjetnicima i njihovim djelima prigodno je govorio prof. povijesti i povijesti umjetnosti, Mate Kelava, a izložbu je otvorio gvardijan franjevačkoga samostana fra Mladen Rozić. Tijekom svečanosti otvaranja izložbe, program je uljepšao i nastup duvanjske klape Delminium.
Prigodom ove izložbe u nakladi Franjevačkoga samostana u Tomislavgradu tiskan je i katalog „Pjesma stvorova“, čiji je autor prof. Mate Kelava. Izložbu su postavili fra Vine Ledušić i akademski kipar Ilija Skočibušić. Ukoliko niste stigli na otvaranje,  izložbu možete pogledati i idućih dana.

       fra_petar_krasic_u_tomislavgradu

fra_vinko_mikulic_u_tomislavgradu

www.radiotomislavgrad.com