Otvorena izložba fra Tihomira Bazine „Na putu prema svjetlosti“.

Svečanim otvaranjem druge samostalne izložbe akademskog grafičara fra Tihomira Bazine u Staroj kapeli u Gorici, u Galeriji Bratovštine i župe Gorica-Sovići u petak, 11. svibnja 2012. godine završila je kulturna priredba Uskrs s Maticom hrvatskom u Grudama.

 

Svečanim otvaranjem druge samostalne izložbe akademskog grafičara fra Tihomira Bazine u Staroj kapeli u Gorici, u Galeriji Bratovštine i župe Gorica-Sovići u petak, 11. svibnja 2012. godine završila je kulturna priredba Uskrs s Maticom hrvatskom u Grudama. Fra Željko Grubišić, župnik župe Gorica-Sovići na početku je kao pravi domaćin sve srdačno pozdravio naglasivši kako su sve češća događanja u prostoru Galerije i da je to dobro. On se na početku prisjetio obljetnice Bleiburga i stradanja hrvatskog naroda i predmolio je molitvu za nevine hrvatske žrtve.

Mr. Kristina Kramer je prigodnim riječima kazivala o slikama fra Tihomira Bazine. Ona je ujedno i napisala tekst za katalog kojega su nazočni mogli uzeti sa sobom.

Fra Tihomir Bazina je potom zahvalio svima i izrazio zadovoljstvo izložbom u Gorici. Na kraju je Miljenko Galić u ime ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije ZH otvorio izložbu slika i time zatvorio ovu kulturnu manifestaciju Uskrs s Maticom hrvatskom u Grudama. Sve je, kao i uvijek kod svojih nastupa, oduševio mladi i vrlo talentirani Gorički virtuoz Ivan Galić koji je na glasoviru izveo dvije zadivljujuće skladbe. Franka Bracić, voditeljica programa na ovoj kulturnoj priredbi, zahvalila je Matici hrvatskoj u Grudama na uspješnu radu sa željom za dobru budućnost.

Fra Tihomir Bazina rođen je u Kočerinu (Široki Brijeg) 1981. godine. Nakon srednje ekonomske škole upisao je akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu gdje je i diplomirao 2004. godine. Po završetku studija odlazi u franjevački Red manje braće te postaje članom hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije. Diplomirao je  filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Izlagao je do sada na jednoj samostalnoj (ovo je druga) te više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Trenutno živi i radi na župi Humac u Ljubuškom.

{gallery}fratihomirbazina2012{/gallery}