Predstavljanje knjige 25. godina radio Posušja uz nastup klape, guslara, diplara, gangaša

Bobanova DragaPrva i uvodna večer kojom je otvoreno kulturno ljeto u župi Gorica – Sovići kao i protekle godine održana je kod  zvonika – kapele sv. Ilije u Bobanovoj Dragi. Ova večer nije slučajno organizirana uoči samog blagdana sv. Ilije proroka, naime ovim je Bratovština nastojala već drugu godinu zaredom  oživjeti proslavu ovog svetca i zaštitnika.

Ranije nego obično mladi iz Bobanove Drage organizirali su čišćenje i uređivanje prostora oko zvonika i gomile, te time doprinijeli da se ova večer može održati kao i proslava same svetkovine.

Prva i uvodna večer kojom je otvoreno kulturno ljeto u župi Gorica – Sovići kao i protekle godine održana je kod  zvonika – kapele sv. Ilije u Bobanovoj Dragi. Ova večer nije slučajno organizirana uoči samog blagdana sv. Ilije proroka, naime ovim je Bratovština nastojala već drugu godinu zaredom  oživjeti proslavu ovog svetca i zaštitnika.

Ranije nego obično mladi iz Bobanove Drage organizirali su čišćenje i uređivanje prostora oko zvonika i gomile, te time doprinijeli da se ova večer može održati kao i proslava same svetkovine.

Naš dragi prijatelj Ljubo Kovač ujedno autor knjige " 25. godina  radio Posušja „ rado se odazvao na predstavljanje svoje knjige na ovom dosta neobičnom ali prekrasnom  mjestu za takve prigode, kako kaže. Predstavljač knjige bio je i novinar Pero Crnogorac, a na predstavljanju knjige trebao je biti prisutan i dobro znani Petar Miloš koji je zbog obveza ovoga puta izostao. Ova večer ponudila je i mnogo glazbenog sadržaja, uz nastup naše klape nastupili su i gangaši, guslari, diplari, a recitacije vlastitih pjesama izveo je Marko Čuljak. Nakon službenog dijela večeri druženje je nastavljeno do kasno u noć uz klapsku pjesmu i gangu.  

Organizacija ove večeri ne bi bila moguća bez posebnog angažmana naših domaćica koje su se nesebično odazvale u pripremi domjenka za prisutne goste.

Ovo je bila jedna prekrasna večer kakvu zaslužuje proslava sv. Ilije, a dobra organizacija i angažman daje nam za pravo da dogodine ako Bog da organiziramo i još pokoju kulturnu večer u prekrasnom ambijentu koji nam pruža ovo sveto mjesto.
{gallery}ilindan{/gallery}