Prikazivanje predstave Ljubav pobjeđuje u Grudama

thumb_predstavaOve godine je jubilarnih 170 godina župe Gorica – Sovići i 150 godina od gradnje Stare crkve Sv. Stipana Prvomučenika, koja se nalazi u Šamatorju u Gorici, a koju je podigao zajedno s narodom, na temeljima još starijih crkava, blagopokojni tadašnji župnik fra Petar Bakula. Ona je najstarija crkva u Zapadnoj Hercegovini, s desne strane rijeke Neretve koja je još u upotrebi, a služi kao grobljanska crkva.

predstava Ove godine je jubilarnih 170 godina župe Gorica – Sovići i 150 godina od gradnje Stare crkve Sv. Stipana Prvomučenika, koja se nalazi u Šamatorju u Gorici, a koju je podigao zajedno s narodom, na temeljima još starijih crkava, blagopokojni tadašnji župnik fra Petar Bakula. Ona je najstarija crkva u Zapadnoj Hercegovini, s desne strane rijeke Neretve koja je još u upotrebi, a služi kao grobljanska crkva. Naime, u njoj se slave sv. Mise za pokojne za vrijeme pogrebnog obreda.
Povodom ove prigode Bratovština organizira prikazivanje predstave "Ljubav pobjeđuje", koja će biti u petak, 28.07.2006. godine s početkom u 20,30 sati u kino dvorani u Grudama. U predstavi glume članovi Bratovštine i župnog zbora iz Gorice i Sovića. Tekst za ovu predstavu napisala je Mirjana Boban.

Svi ste pozvani i dobrodošli!

Za fotogaleriju ove predstave s prijašnjih prikazivanja kliknite  ovdje.

Završni radovi na uređenju prostora oko Stare crkve su u punom jeku čemu svjedoče ove slike.

radovi_1
radovi_2
radovi_3
radovi_4