Statistika 2006.

krstenjeKršteni
U našoj župi prošle godine je kršteno 42 djece. Djevojčica je bilo 24 a dječaka 18. Dakle 6 djevojčica više. Iz Gorice je kršteno 10 djece a iz Sovića 29 djece. Krstili smo troje djece čiji su roditelji iz drugih župa.

Umrli
Prošle godine smo pokopali 47 pokojnika. Zanimljivo je da je potpuno jednak broj krštenih i umrlih po selima. U Gorici je umrlo isto koliko je i rođeno – 10 osoba a u Sovićima 29  osoba. Pokopali smo 8 pokojnika koji su rodom iz naše župe ali su živjeli u drugim župama. Dakle, ako odbijemo strance, prirodni prirast u našoj župi je jednak nuli.

krstenjeKršteni

U našoj župi prošle godine je kršteno 42 djece. Djevojčica je bilo 24 a dječaka 18. Dakle 6 djevojčica više. Iz Gorice je kršteno 10 djece a iz Sovića 29 djece. Krstili smo troje djece čiji su roditelji iz drugih župa.

Umrli
Prošle godine smo pokopali 47 pokojnika. Zanimljivo je da je potpuno jednak broj krštenih i umrlih po selima. U Gorici je umrlo isto koliko je i rođeno – 10 osoba a u Sovićima 29   osoba. Pokopali smo 8 pokojnika koji su rodom iz naše župe ali su živjeli u drugim župama. Dakle, ako odbijemo strance, prirodni prirast u našoj župi je jednak nuli.

Vjenčani

Prošle godine smo vjenčali 19 zaručničkih parova. U dva para zaručnik i zaručnica su iz naše župe. Vjenčali smo dva para iz drugih župa. Gledajući vjenčanja naših župljana u drugim župama, vidi se da je u našu župu došlo 18 djevojaka, dok se iz naše župe u drugu udalo 13 djevojaka. Dakle, kod vjenčanja smo više dobili nego što smo izgubili. Bar kad je broj u pitanju! Svih 18 nevjesta pozdravljamo i želimo im sretan i plodan život u našoj župi! Zaručnicama koje su otišle također želimo puno sreće i blagoslova!

Bolesnici
Svake godine pa tako i prošle smo tri puta godišnje pohodili sve naše starce i nemoćne. U župi imamo oko 130 starih i nemoćnih osoba koje pohodimo u korizmi, za sv. Stjepana i u došašću.

Dokumenti
Prošle godine smo izdali ili protokolirali ukupno 380 dokumenata: što potvrda, krsnih listova, vjenčanih listova, obavijesti o zarukama, obavijesti o vjenčanju i drugih dokumenata.

Krizma 2007.
Sveta krizma će u našoj župi ove godine biti u subotu 21. travnja. Svi krizmanici, tj. učenici osmog razreda osnovne škole te prvog i drugog razreda srednje škole dobili su brošure s pitanjima koja trebaju naučiti za krizmu. Ovom prigodom ih pozivamo da se što bolje pripreme za taj sakramenat. Župni vjeronauk za srednjoškolce bit će subotom, o čemu ćemo ih pravodobno obavijestiti.

fra Željko Grubišić, župnik