Svečano proslavljena 11. obljetnica Bratovštine

thumb_velimir_plesa.jpgNa početku ovog teksta svim članovima Bratovštine neka je sretna obljetnica i neka nam Bratovština još dugo živi. Jedanaesta po redu plodonosna godina rada udruge mladića i djevojaka, muževa i žena naše župe Gorice i Sovića. Jedanaest godina volonterskog rada za opće dobro, za jednu razinu boljeg u kulturnom, duhovnom, karitativnom i inom polju. Svi oni koji su sudjelovali u radu u proteklih 11 godina mogu se pohvaliti i biti im na diku i čast sve one dobre i plemenite stvari što uradi ova udruga. Jedanaestu obljetnicu članovi su obilježili velikim projektom a to je uređenje Galerije Bratovštine.

velimir_plesa.jpgNa početku ovog teksta svim članovima Bratovštine neka je sretna obljetnica i neka nam Bratovština još dugo živi. Jedanaesta po redu plodonosna godina rada udruge mladića i djevojaka, muževa i žena naše župe Gorice i Sovića. Jedanaest godina volonterskog rada za opće dobro, za jednu razinu boljeg u kulturnom, duhovnom, karitativnom i inom polju. Svi oni koji su sudjelovali u radu u proteklih 11 godina mogu se pohvaliti i biti im na diku i čast sve one dobre i plemenite stvari što uradi ova udruga. Jedanaestu obljetnicu (03. 12. 2010.) članovi su obilježili velikim projektom a to je uređenje Galerije Bratovštine. Prve Galerije na području općine Grude. Projektom koji napisaše članovi Bratovštine, Vlada Republike Hrvatske je podpomogla sa 40.000,00 kn. Elekto-instalacije je vodio Ante Galić – Đonica uz pomoć brata Marinka, Ante Galića – Anše i Damira Markića koji je bdio nad svim poslovima koji su se vodili u protekla dva mjeseca. Sva potrebna rasvjetna tijela kupili smo od Ellux Mostar a radove na unutarnjoj izradi su vodili Željko Galić – Kulje i Branko Grizelj – Buki. Na kraju molerske poslove je obavio Petar Šimić – Perija.

Na početku večeri klapa Bratovština je održala uspješan koncert u Staroj crkvi u Gorici. Prema dojmovima posjetitelja koncert je bio melem za uši a otvaranje Galerije i izložbe slika te predstavljanje knjige melem za oči. Anđelku Nikoliću – Đelu našem voditelju klape dugujemo veliko HVALA za sav trud koji uloži u klapu i uz sve probleme oko termina, kako i proba tako i nastupa, uvijek ima snage ponovno nas okupiti i prijateljskom palicom donijeti iznova novu radost nakon uspješnog nastupa.

Nakon koncerta u Staroj kapeli župnik fra Željko Grubišić blagoslovio je Galeriju a o samoj Bratovštini govorili su naš predsjednik Ante Pejić te s nekoliko riječi obratio se Viktor Marić, načelnik općine Grude. Uz ovu prigodu promovirana je knjiga fra Ante Marića naziva Veronikin rubac o kojoj je govorio i sam autor te Mario Bušić. U novootvorenoj Galeriji svečano je otvorena izložba slika PUT akademske slikarice časne sestre Ivane Pavle Mikulić i koja je sama govorila o izložbi te Jozo Marić i provincijalka Školskih sestara Franjevki Mostar č. s. Franka Bagarić koja je i otvorila ovu izložbu. Na kraju se svima obratio Velimir Pleša, generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru koji se zahvalio na pozivu i podržao ovakve projekte i naglasio da je pomoć Vlade RH samo jedan mali dio koji RH vraća ovim prostorima a koji su dali veliki doprinos u njezinoj novijoj povijesti te na kraju otvorio 5. dane Matice hrvatske ogranak Grude koja je suorganizator ove večeri.

Ovo je prigoda gdje pozivamo sve mlade i one koji se tako osjećaju da nam se pridruže u radu Bratovštine jer za svakog ima mjesta i vrata su svima otvorena. Posla i obveza na svim projektima uvijek ima te na ovaj način pomozimo svoj kraj da nam svima u njemu bude bolje.

Fotografije možete pogledati ovdje!