Svečano obilježena dvanaesta obljetnica Bratovštine

thumb IMG 2889Obilježavanje je počelo svetom misom koju je predvodio fra Vinko Mikulić. On je u svojoj propovijedi čestitao Bratovštini te poželio joj još mnogo uspjeha u radu.

U Galeriji Bratovštine i župe Gorica – Sovići otvorena je u Staroj kapeli izložba slikoreljefa akademske slikarice Vesne Vuga – Sušac, koju je predstavila prof. Dragana Nuić – Vučković.

Obilježavanje je počelo svetom misom koju je predvodio fra Vinko Mikulić. On je u svojoj propovijedi čestitao Bratovštini te poželio joj još mnogo uspjeha u radu.

U Galeriji Bratovštine i župe Gorica – Sovići otvorena je u Staroj kapeli izložba slikoreljefa akademske slikarice Vesne Vuga – Sušac, koju je predstavila prof. Dragana Nuić – Vučković. Slikarica Vuga – Sušac dobitnica je više nagrada i priznanja, među kojima je i nagrada Udruge likovnih umjetnika BiH, a članica je umjetničke skupine “En face”, koju je osnovao prof. Nikola Vučković.

Ante Pejić, predsjednik Bratovštine svim članovima Bratovštine od srca je čestitao godišnjicu i poželio da njezin rad bude još bolji. Ovom prigodom pozvao je sve mlade i one malo starije u našoj župi da se priključe radu Bratovštine i da zajedničkim radom pridonesemo boljem.

Župnik, fra Željko Grubišić, je naglasio da Bratovština radi dobar posao u svojoj župi i da nastavimo ovim putem.

Vesna Vuga – Sušac kazala je kako se u goričkome i sovićkome kraju osjeća kao domaćin, iako s njima nije rodbinski vezana, te zahvalila Bratovštini na pozivu da sudjeluje u programu obilježavanja obljetnice.

Nakon otvaranja izložbe upriličeno razgledavanje Hrvatske franjevačke arheološke zbirke Sv. Stjepana u Gorici koje je vodio kustos fra Vinko Mikulić.

 

{gallery}12obljetnica{/gallery}