U Gorici na Zavali postavljene prve dvije postaje Puta križa

thumb DSC02799Goričani i Sovićani, cijenjenim imenima Zdenko Galić Vicić, Iko Galić, Mate Biško, dvojica Anta Galića (Ajo i Đonica), Jakov Vlašić Ćapin, Dražen Bušić – Ako, Drago Bušić i Mario Bušić, postavili su dvije postaje Puta križa uza Zavalu i to 1. (prvu) i 3. (treću), 1. postaja:…

 

Goričani i Sovićani, cijenjenim imenima Zdenko Galić Vicić, Iko Galić, Mate Biško, dvojica Anta Galića (Ajo i Đonica), Jakov Vlašić Ćapin, Dražen Bušić – Ako, Drago Bušić i Mario Bušić, postavili su dvije postaje Puta križa uza Zavalu i to 1. (prvu) i 3. (treću), 1. postaja: Isusa osuđuju na smrt; a 3. postaja: Isus pada prvi put pod križem. To je učinjeno u popodnevnim satima subote 16. lipnja 2012. godine Gospodnje. Stručno vodstvo pri postavljanju bio je Zdenko Galić Vicića, ostali su bili velikodušni pomagači.

Postaje u prirodnom kamenom mozaiku promjera 1,5 m² uradio je akademski slikar Drago Bušić, a zidarske radove kapelica u kojima se nalaze same postaje Puta križa uradili su Rajko Bušić i Damir Markić te Zlatan Misir i Mladen Biško.

Radovi na uređenju Zavale, koja opčarava svojim prirodnim izgledom i Božjom ljepotom i koja je djelo ruku naših predaka, nastavljaju se i ovog ljeta, jeseni i zime. Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići poziva sve da se uključe u ovu hvalevrijednu akciju!

{gallery}zavalapostaje{/gallery}