U Gorici Zoran Vukman održao korizmenu tribinu

Zoran VukmanDvorana je bila puna zainteresiranih slušatelja, i to ne samo iz župe Gorica-Sovići, nego iz susjednih pa i podaljih mjesta Hercegovine koji su došlu poslušati vrijednu besjedu. Zoran Vukman po zvanju novinar, kazivao je predavanje na temu Prosvjedi ili pokora?! Slušatelji su osluhnuli bit njegova predavanja te su nakon njega mnogi postavljali pitanja, a predavač je na njih spremno odgovarao.

vukman.jpgDvorana je bila puna zainteresiranih slušatelja, i to ne samo iz župe Gorica-Sovići, nego iz susjednih pa i podaljih mjesta Hercegovine koji su došlu poslušati vrijednu besjedu. Zoran Vukman po zvanju novinar, kazivao je predavanje na temu Prosvjedi ili pokora?! Slušatelji su osluhnuli bit njegova predavanja te su nakon njega mnogi postavljali pitanja, a predavač je na njih spremno odgovarao.

Zaključak je predavača da bez duhovne i moralne obnove, kako pojedinca prije svega, tako i obitelji kao najvrednije jezgre u hrvatskom narodu, nema nikakva napretka. Hrvatski katolički narod treba uzeti krunicu u svoje ruke i početi pokoru kako bi došlo do zaokreta u svakom pogledu, jer bez Boga nije bilo ni prošlosti, nema ni sadašnjosti, neće biti ni budućnosti. Pokazao je primjer urednog i nadasve discipliniranog japanskog naroda, kojega je zadesila neizmjerna katastrofa u jednom trenu. Usporedio je naš hrvatski narod s nekim biblijskim prizorima i pozvao na molitvu i pokoru.

Bratovština spremno čeka slijedeću tribinu koja će biti u petak, 25. ožujka u 20 sati u Starom župnom dvoru u Gorici, a gost će biti prof. dr. Slobodan Lang. Tema je: Ima li smisla činiti dobro?

 

{gallery}VUKMAN{/gallery}