U Neumu održan susret klapa pod nazivom ”Samo more nosim ja u duši”

thumb_IMG_16.jpgU jeku turističke sezone, ljetnih vrućina i pod otvorenim nebom u Neumu je održana III. tradiocionalna večer klapske pjesme. Ljetno kino hotela ”Zenit” bilo je pozornica za goste i posjetitelje koji dijele sklonost i cijene dobru i kvalitetnu klapsku pjesmu. Susret je ugostio klape iz Bosne i Hercegovine i susjedne Republike Hrvatske.

Kao pravi domaćini Klapa Neum otvorila je susret te sa tri izvedbe zagrijala sve koji su četvrtak večer svoju dušu počastili Dalmacijom u pjesmi.

pocetnaU jeku turističke sezone, ljetnih vrućina i pod otvorenim nebom u Neumu je održana III. tradiocionalna večer klapske pjesme. Ljetno kino hotela ”Zenit” bilo je pozornica za goste i posjetitelje koji dijele sklonost i cijene dobru i kvalitetnu klapsku pjesmu. Susret je ugostio klape iz Bosne i Hercegovine i susjedne Republike Hrvatske.

Kao pravi domaćini Klapa Neum otvorila je susret te sa tri izvedbe zagrijala sve koji su četvrtak večer svoju dušu počastili Dalmacijom u pjesmi.

Sat i pol vremena mora, maslina, zemlje, domoljublja i bezvremenske ljubavi, opjevanih kroz 24 izvedbe svoj je vrhunac dosegnulo na samom kraju kada je zajedno sa klapama publika zapjevala poznatu klapsku pjesmu ”Ruža crvena” te time zatvorila ovogodišnji susret.

Od organizatora se ne očekuje ništa drugo nego da slijedeći bude samo bolji i kvalitetniji te na taj način njeguje izvornu dalmatinsku notu.

Na ovogodišnjem susretu klapa nastupili su klapa ”Nava” Orebić, klapa ”Neum” Neum, klapa ”Mirakul” Split, klapa ”Mriža” Split, klapa ”Žrnovnica” Žrnovnica, klapa ”Bratovština” Gorica – Sovići, klapa ”Trilj” Trilj i klapa ”Signum” Čapljina.

Glavni pokrovitelj ovoga susreta bila je Općina Neum.

Priložene fotografije

_____________________________________________________________

{gallery}neum2011{/gallery}

caportal.info