Uspješno provedena humanitarna akcija za pomoć Majčinu selu

Članovi Bratovštine u Majčinu selu Majčino selo je Ustanova za odgoj i skrb djece i mladeži koja djeluje od 1993. god. Tijekom domovinskog rata koji je pogodio ove krajeve Fra Slavko Barbarić organizirao je smještaj i prihvat djece koja su ostala bez roditeljske skrbi ili su bila iz raseljenih obitelji pogođene ratnim stradanjima i siromaštvom. Smještaj djece organiziran je po kućama kako bi se ostvarila bliska veza među djecom i stvorio osjećaj obiteljskog života. U sedam obiteljskih kuća zbrinuto je 50-tak djece.

Majčino selo je Ustanova za odgoj i skrb djece i mladeži koja djeluje od 1993. god. Tijekom domovinskog rata koji je pogodio ove krajeve Fra Slavko Barbarić organizirao je smještaj i prihvat djece koja su ostala bez roditeljske skrbi ili su bila iz raseljenih obitelji pogođene ratnim stradanjima i siromaštvom. Smještaj djece organiziran je po kućama kako bi se ostvarila bliska veza među djecom i stvorio osjećaj obiteljskog života. U sedam obiteljskih kuća zbrinuto je 50-tak djece. Naravno kao takva, Ustanova funkcionira i održava se zahvaljujući dobrim ljudima koji kako molitvom tako i materijalnim i novčanim prilozima podupiru rad i djelovanje ove humane misije.

Kao i dobročinitelji iz cijelog svijeta tako je i Bratovština imala potrebu pomoći Majčinu selu te je tako u suradnji s Framom naše župe već drugu godinu zaredom organizirala humanitarnu akciju prikupljanja pomoći.

Kroz cijeli tjedan uoči Cvjetne nedjelje naši župljani su se nesebično odazivali donoseći svoje priloge. Članovi Bratovštine i Frame posjetili su Majčino selo i uručili prikupljene priloge gdje su nas dočekala djeca neizmjerno radosna i zahvalna na našoj pomoći. Inače, cijeli tjedan prikupljanja pomoći kao i sami odlazak protekli su u lijepom ozračju i druženju .

Bratovština i Frama iskreno se zahvaljuje svima koji su dali svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj akciji.

{gallery}majcinoselo{/gallery}