Uvodno kazivanje

Dragi posjetitelji, dobrodošli na Internet stranicu Bratovštine Svetoga Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići. Veliko nam je zadovoljstvo što i na ovaj zasad najsuvremeniji način možemo s Vama kontaktirati.
Zajedno sa svim članovima i prijateljima našega bratstva nastojat ćemo da Vam naša Internet stranica bude dostupna na najjednostavniji način. Na njoj ćete moći ući u povijest naše župe, prošlost njezinih crkava, od najstarijih kontura ranokršćanske bazilike koje su arheološki istražene u Šamatorju u Gorici, preko ostataka ulomaka starohrvatskog tropleta i drugih srednjovjekovnih hrvatskih uresa, do najmodernijih umjetnika i autora koji su se svojim umijećem okušali da bi ukrasili naša sveta zdanja.
Tu ćemo predočiti i Velikane naše župe s njihovim životopisima.
I druge ćemo zanimljivosti ovdje moći iščitati.

U mnoštvu fotografija uvidjet ćete što smo, kako smo i koliko radili ovih proteklih godina otkad obnovismo Bratovštinu. Također ćemo ovu stranicu stalno nadopunjavati novim sadržajima te tako interes za njom uvijek iznova pobuđivati. Budite s nama i pomažite nam Vašim sugestijama i konkretnom pomoći. Mi Vam od srca unaprijed zahvaljujemo i ispričavamo se radi kojih pogrešaka nenamjerno učinjenih, ako ih bude! Hvala! Bog Vas blagoslovio!