Veliki petak u župi Gorica-Sovići 2014.

10264283_690901840967334_6908944111166532834_nOsvanuo je lijepi dan, 18. travnja 2014. godine. Veliki je Petak. Neradni je dan u našoj Županiji i općini Grude, a oni koji su imalo radili, poslove su obavili do podne, jer je poslijepodne cijela naša župa na nogama, te od zvonika u Bobanovoj Dragi do župne crkve na četrnaest mjesta zastala pod križem, u velikoj procesiji, razmatrajući Isusov križni put, muku i smrt. U tome su nam pomogli iz policije, jer su nam preusmjerili promet, i pratili kolonu cijelim putem.

U povorci je bilo i staro i mlado. Članovi Bratovštine sv. Stipana Prvomučenika, koja ove godine obilježava 15 godina svoga djelovanja, nosili su križ i pomagali oko razglasa, a članovi Frame i Franjevačkog svjetovnog reda naše župe molili su kod svakog stajališta. Župni zbor je predvodio pjevanje na križnom putu, a župnik fra Stipe Marković molitvu. Neumorni Jerko Grubišić Lelo zabilježio je punom torbom fotoaparata i objektiva svaki korak povorke.

Krenulo se u 13.30 od zvonika iz Bobanove Drage, a pred novom crkvom u Gorici bilo malo prije 17 sati.

Silno je mnoštvo ispunilo crkvu i cijelo dvorište oko nje. Počeli su obredi Velikog Petka. Kantali smo Muku Isusovu, primili sakrament svete pričesti i poklonili se Kristovu križu ljubeći ga.

Ljudi su oduševljeno molili i sudjelovali u obredima, dostojanstveno i s pijetetom prema ovom svetom velikom danu i Spasitelju svome koji je za nas umro na križu.

Bratovština sv. Stipana Prvomučenika Gorica-Sovići

{phocagallery view=category|categoryid=49|limitstart=1|limitcount=12}

Ostatak fotogalerije možete pogledati ovdje!

Veliku fotogaleriju možete vidjeti i na facebook kanalu Bratovštine!