Započelo Kulturno ljeto u župi Gorica – Sovići 2015.

DSC_00822Povodom svetkovine apostola sv. Petra i Pavla u petak je u Sovićima započelo Kulturno ljeto 2015. Sve je počelo sa sv. Misom koju je predvodio fra Vinko Mikulić.

Nakon svete Mise, glazbena sekcija Frame Ružići pod dirigentskom palicom Stipe Iličića priredila je koncert u trajanju od sat vremena. Nakon završetka koncerta brojni gledatelji dugotrajnim pljeskom ispratili su framaše koji su uistinu priredili veličanstven koncert.Svim nazočnima obratio se i predsjednik Bratovštine, gosp. Dragan Prlić, koji je zahvalio framašima na koncertu, kao i svima onima koji su došli na ovaj koncert, a ovom prilikom pozvao je brojne posjetitelje da se pridruže na budućim zanimljivim priredbama, predstavama, koncertima i ostalim sadržajima u ovogodišnjem Kulturnom ljetu.

Iduća manifestacija je u subotu 18. srpnja u Bobanovoj Dragi. Glazbeno-poetska večer: Pod Raosovim zvijezdama, u izvedbi Splitskog glumca i predsjednika Matice hrvatske u Splitu Trpimira Jurkića. Nakon predstave narodno veselje uz Slavonske tamburaše iz Velike i nastupe gangaških i drugih glazbenih skupina. Početak programa je u 20,30 sati.

www.grude-online.info