Završilo Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići 2009.

U prepunoj Staroj crkvi u Gorici održan je treći po redu susret klapa i to 31. srpnja 2009. u 20 sati, nakon sv. Mise u trodnevnici Sv. Stjepanu. U prekrasnom ambijentu goričke ljepotice, stare crkve, nastupile su slijedeće klape:

 

Muška klapa „Proložac” – Proložac
Mješovita klapa „Katarina” – Mostar
Muška klapa „Trebižat” – Čapljina
Ženska klapa „Mindula” – Čiovo
Ženska klapa „Bura” – Mostar
Muška klapa „Bratovština” – Gorica-Sovići
 

Sutradan po koncertu, 1. kolovoza 2009., u Staroj kapeli u Gorici bila je izložba slika fra Vinka Mikulića Bajevića, koju je otvorio Načelnik općine Grude gosp. Viktor Marić, prof. samu izložbu je dublje pojasnio fra Ante Marić. Fra Vinko je član Bratovštine od njezina prvog dana te je i njenim duhovnim voditeljem. Izašao je prigodni katalog izložbe(možete ga pogledati ovdje u pdf formatu ili ovdje u flash formatu), a svi koji su htjeli, po prvi put, mogli su po doista niskim cijenama kupiti sebi sliku ovog vrijedna i cijenjena umjetnika. Petar Miloš i sam autor Ferdo Kovač predstavili su knjigu Zabranjeno ujedati, lajte slobodno. To je knjiga aforizama, a njezin je autor Ferdo Kovač.

Nadamo se da će ovi susreti postati tradicijom u župi Gorica-Sovići, tim više što publika izvanredno prihvaća spomenuta kulturna događanja. Ovo se sve zbivalo u povodu 10. obljetnice Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići koja je u svoju tradiciju uvela od ove godine i kulturna događanja u svojoj župi pod nazivom Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići – S Bratovštinom ususret Stipanjdanu. Bilo je doista divno, nek prosude oni koji bijahu dionicima ovih događanja.