Završile korizmene tribine i prikupljena vrijedna humanitarna pomoć

Molitvom na temu muke Isusove u Staroj crkvi u Gorici u petak 22. III. 2013. Završile u ovogodišnje korizmene tribine u župi Gorica-Sovići koje je organizirala Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići. Osim ove završne molitve, ove godine u Gorici su još bile tribina Aktivne laičke udruge u župama – bogatstvo crkve.

Molitvom na temu muke Isusove u Staroj crkvi u Gorici u petak 22. III. 2013. Završile u ovogodišnje korizmene tribine u župi Gorica-Sovići koje je organizirala Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići. Osim ove završne molitve, ove godine u Gorici su još bile tribina Aktivne laičke udruge u župama – bogatstvo crkve. Tribinu je održao fra Stipan Klarić, fratar na službi u Mostaru. Potom je bio Korizmeni koncert klasične i duhovne glazbe u Staroj crkvi u Gorici. Nastupili su: solistica Lucija Zovko; Anica Ištuk (violina); Tina Korać (flauta); Ivana Zrimšek Šaravanja (flauta); Ana Ćorić (glasovir) i Marija Pavlović (korepeticija). Bila je i krasna tribina na temu: Način života i vjera. Tribinu je održao prof. dr. sc. fra Ante Toni Vučković, dekan KBF-a iz Splita. Napokon u 20 sati u Staroj crkvi u Gorici zbio se Koncert korizmenih i duhovnih pjesama u izvedbi klape Bratovština. Poslije koncerta u Galeriji u staroj kapeli u Gorici bijaše Otvaranje izložbe fotografija Put križa na Veliki petak u župi Gorica-Sovići 1999.-2012., autora fotografa Jerke Grubišića iz Sovića (Bobanova Draga). Može se kazati da su ovogodišnje tribine bile uspješne, na duhovno zadovoljstvo svih onih koji su na njima prisustvovali.

Bratovština zajedno s Framom u svojoj je župi kao i dosadašnjih godina prikupljala pomoć u namirnicama za djecu u Majčinu selu. Pomoć je stigla na odredište na zadovoljstvo svih. U ovoj prigodi Bratovština zahvaljuje svima koji su svoj dar dali za potrebu djece. I ubuduće će članovi Bratovštine karitativno djelovati.