Završilo kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići 2013.

Zaštitnik župe Gorica-Sovići koji se od davnina u Gorici slavi 3. kolovoza, i ove godine je popraćen zanimljivim kulturnim sadržajima koji su se zbivali u organizaciji Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići a u priredbi pod nazivom Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići.

Iznimno je bilo zadnjih večeri kad su s oduševljenjem nastupile klape u staroj crkvi u Gorici (28. srpnja), i 1. kolovoza kad se zbio izniman, prvorazredan kulturni događaj, a to su zapravo dvije izložbe slika otvorene u Galeriji i u parku pod kostilama u Gorici: jedna je akademskog slikara Svetislava Cvetkovića koja nosi naziv „Bez riječi“, a druga je XI. Međunarodna izložba „Privatno i javno“ 2013. u Gorici.

Predsjednik Bratovštine Mile Pejić je na početku pozdravio sve prisutne prigodnim riječima naglasivši kako je “Bratovština do sada organizirala, bilo samostalno ili kao suorganizator ovdje u ovoj Galeriji 19 izložbi, k tome još ove dvije. I prije nastanka ove Galerije bile su ovdje mnoge izložbe. Za naš kraj u kojemu živimo rekli bismo super. U ovoj godini smo imali prigodu ugostiti izložbu velikog austrijskog genija Gustava Klimta, a današnja izložba Svetislava Cvetkovića i XI. Međunarodna izložba „Privatno i javno“ 2013. u Gorici potvrđuje da je ova godina za ovu Galeriju određena kao međunarodna i drago nam je zbog toga.

Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj zahvalio je Bratovštini na trudu i radu na kulturnom i vjerskom polju, umjetnicima i svima na ovom krasnom kulturnom događaju koji zavrjeđuje širu pažnju!

Prof. Dragana Nuić Vučković je otvorila izložbu Svetislava Cvetkovića i sa stručne strane prozborila o Cvetkovićevim slikama!

Izložbu „Privatno i javno“ otvorila je prigodnim govorom Elvira Peyraud, profesorica na Katoličkom sveučilištu u Lyonu. Pohvalila je Galeriju u Gorici, sve koji rade u umjetnosti, posebno je pohvalila Udrugu En face i poželjela još puno ovakvih lijepih događanja.

Prof. Inga Dragoje Mikulić, predsjednica žirija koje je donijelo odluku o dodjeli nagrada umjetnicima koji su se natjecali, dodijelila je nagrade dvjema umjetnicama, od sveukupno trideset dvoje umjetnika koji su se prijavili  na Natječaj za „Privatno i javno 2013.“

Ovim je događajem Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići 2013. godine završilo. Bratovština nastavlja s radom i već priprema program za jesen i zimu ove i iduće godine!

{gallery}privatnoijavno2013{/gallery}