BOŽIĆNA ČESTITKA

1cestitkaBadnjaci dogorijevaju i polnoćka na pjesmi anđela dolazi. Božić je 2014. tu. Spasitelj svijeta leži u jaslama u pelene povijen, do njega Majka Marija i sv. Josip, a magarac i vol ponosno griju Gospodara svog. To je idila Božjeg dolaska na naš Planet, u svjetsku povijest. Vremena su stala, jer On se rodio, i onda su godine potekle. U sve vrijeme tih silnih godišta do našega danas.
Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika stoji pred betlehemskom špiljom i svom Spasitelju dare nosi. A svim svojim članovima i svim prijateljima i ljudima dobre volje kliče:
Na dobro Vam došao Božić i sveto rođenje Isusovo!
Čestito Vam Novo ljeto Gospodnje.

Bratovština sv. Stjepana Gorica-Sovići

 

Prebirući u mislima tolike pjesme i tolike retke povijesti hrvatske književnosti, ponosni smo na mnoga nadahnuta pera hrvatskih književnika koji su o Božiću i Betlehemu razmišljali i svoja razmišljanja potomstvu na dar podarili. Matica hrvatska već dugim desetljećima Novorođenom Spasitelju uspavanke pjeva, i kliče s anđelima u čast Njegova rođenja.
I naš Ogranak Matice hrvatske iz Gruda u Božiću radost osluškuje i priča o Njemu. Pjesme mu pjeva i svim svojim članovima i ljudima dobrim na Zemlji u čast Božića bukaru ukrašenu trobojnom vrpcom diže i nazdravlja:
Na dobro Vam došao Božić i sveto rođenje Isusovo.
Čestito Vam Novo 2015. Ljeto Gospodnje!

Matica hrvatska – Ogranak Grude