Dekan KBF iz Splita fra Ante Vučković svojim predavanjem oduševio prisutne na korizmenoj tribini u Gorici

thumb 7U prepunoj dvorani Stare kapele u Gorici u petak 8. ožujka 2013. fra Ante Vučković održao je tribinu na temu NAČIN ŽIVOTA I VJERA. Temelj fra Antina izlaganja bijaše život velikog i poznatog Austrijskog filozofa Ludwiga Wittgensteina. Jednostavnim rječnikom, razumljivim jezikom, napose vrlo zanimljivim izlaganjem fra Ante je govorio nazočnima, koji su ga oduševljeno slušali i upijali svaku riječ. A svaka je riječ bila na mjestu!

U prepunoj dvorani Stare kapele u Gorici u petak 8. ožujka 2013. fra Ante Vučković održao je tribinu na temu NAČIN ŽIVOTA I VJERA. Temelj fra Antina izlaganja bijaše život velikog i poznatog Austrijskog filozofa Ludwiga Wittgensteina. Jednostavnim rječnikom, razumljivim jezikom, napose vrlo zanimljivim izlaganjem fra Ante je govorio nazočnima, koji su ga oduševljeno slušali i upijali svaku riječ. A svaka je riječ bila na mjestu!

Promijeniti svoje stavove o nekome je moguće i na tome treba raditi, a nikako raditi na nemogućoj misiji kako bi promijenili nečije mišljenje ili promijenili druge ljude. U dubini čovjeka leži samospoznaja o njemu samomu, zato se treba i isplati truditi do nje doprijeti kako bi se počeli mijenjati – samo su neke od misli izrečenih na ovoj tribini.

Uz želju da fra Ante i dalje radi na dobrobit hrvatskog duha i katoličke uljudbe, prisutni su ga pozdravili velikim pljeskom, a članovi Bratovštine su jedinstveni da prof. dr. fra Ante Vučković treba opet doći u Goricu što je Profesor i prihvatio.

 

Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići

{gallery}antevuckovic2013{/gallery}