Ljubav je darežljiva

thumb_markica U Starom župnom dvoru (Staroj kapeli) u Gorici, 1. kolovoza 2007. godine, u trodnevnici sv. Stipanu Prvomučeniku zaštitniku ove drevne župe, otvorena je Humanitarna prodajna izložba umjetnina pod nazivom Ljubav je darežljiva za koju su svoje uratke darovali: Drago Bušić, fra Vinko Mikulić – Bajević, Anđelko Mikulić, Ivana Mikulić, Andrijana Mlinarević – Cvetković, Svetislav Cvetković, Josip Mijić, Ilija Skočibušić, Antonija Gudelj, Dragana Nuić – Vučković, Nikola Vučković, Vladimir Mikulić – Vava, Mladen Ivešić, Miljana Ćavar i Marijana Pažin – Ivešić. Sav je utržak od prodaje namijenjen za liječenje župljanina naše župe Ante Polunića (rođen 1985. godine), koji se, od malignog tumora na nadlaktici lijeve ruke, liječi na klinici za tumore u Tübingenu u Njemačkoj. Ante je prošao prvu fazu terapija, sad slijedi operacija koja će biti na Veliku Gospu, pa iza toga druga faza terapijskog liječenja. Liječnici su uvjereni da će mu pomoći, a mi smo s naše strane učinili koliko smo mogli da ublažimo teret materijalnog pritiska njegovoj obitelji i Anti damo podršku u ovim trenucima. Učinit ćemo još koliko bude portrebno!

Katalog s izložbe možete pregledati ovdje!

Fotografije Stipanjdanskih dana možete pogledati ovdje!

markica U Starom župnom dvoru (Staroj kapeli) u Gorici, 1. kolovoza 2007. godine, u trodnevnici sv. Stipanu Prvomučeniku zaštitniku ove drevne župe, otvorena je Humanitarna prodajna izložba umjetnina pod nazivom Ljubav je darežljiva za koju su svoje uratke darovali: Drago Bušić, fra Vinko Mikulić – Bajević, Anđelko Mikulić, Ivana Mikulić, Andrijana Mlinarević – Cvetković, Svetislav Cvetković, Josip Mijić, Ilija Skočibušić, Antonija Gudelj, Dragana Nuić – Vučković, Nikola Vučković, Vladimir Mikulić – Vava, Mladen Ivešić, Miljana Ćavar i Marijana Pažin – Ivešić. Sav je utržak od prodaje namijenjen za liječenje župljanina naše župe Ante Polunića (rođen 1985. godine), koji se, od malignog tumora na nadlaktici lijeve ruke, liječi na klinici za tumore u Tübingenu u Njemačkoj. Ante je prošao prvu fazu terapija, sad slijedi operacija koja će biti na Veliku Gospu, pa iza toga druga faza terapijskog liječenja. Liječnici su uvjereni da će mu pomoći, a mi smo s naše strane učinili koliko smo mogli da ublažimo teret materijalnog pritiska njegovoj obitelji i Anti damo podršku u ovim trenucima. Učinit ćemo još koliko bude portrebno!

Na izložbi su bili prisutni: Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zvonko Jurišić; ministar zdravstva u Vladi Županije Zapadnohercegovačke Boris Grizelj; direktor Turističke zajednice Županije Zapadnohercegovačke Grgo Mikulić; fra Vinko Mikulić, kustos Hrvatske franjevačke arheološke zbirke u Gorici; načelnik općine Grude Viktor Marić koji je i otvorio izložbu, te mnoštvo posjetitelja, prijatelja i uzvanika. U ime organizatora su nazočili: Mario Bušić, predsjednik Matice hrvatske Grude i Ante Pejić, predsjednik Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica – Sovići. Program je vodila Eleonora Bušić. Na početku je mladi pijanist Ivan Galić iz Gorice odsvirao Mendelssohnov Scherzo (č. Skerco), te je kratko sve prisutne pozdravio fra Željko Grubišić, župnik ove župe. O samoj izložbi je nadahnuto govorio fra Ante Marić, a Ivan je Galić odsvirao još Etudu (č. Etidu) od Gellera (č. Geljera). Usput budi rečeno: Ivan je Galić osvojio 1. (prvu) nagradu na regionalnom natjecanju za Dalmaciju u Makarskoj, te 3. (treće) mjesto na državnom natjecanju republike Hrvatske u Dubrovniku. Izvanredno je nadaren i klavir svira fenomenalno. Njegovi su roditelji na nj jako ponosni.

Ovoj je izložbi bio prisutan i Ante Polunić. Bilo mu je drago i otišao je zadovoljan i sretan s puno nade u život koji je tek pred njim. Mi mu želimo brzo ozdravljenje, oporavak i Božji blagoslov. Na Veliku Gospu, 15. kolovoza ove godine, svi ćemo se pomoliti, da mu operacija uspješna bude. Simboličan je dan kad će imati operaciju, pa smo uvjereni da će mu Majka Božja, Kraljica na Nebo uznesena, pomoći.

Svi su radovi s ove izložbe prodani, to je bio i cilj ove akcije. Bilo bi ih prodano i više da ih je više bilo. Svim umjetnicima hvala na poklonjenim radovima. Svim kupcima smo iskreno zahvalni, i onima koji nisu uspjeli kupiti sliku, a i onima koji su dali dar bez kupnje slike, te svima koji su bili prisutni i dali podršku ovoj hvalevrijednoj akciji. Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica – Sovići i Matica hrvatska Grude će i dalje nastojati raditi dobre i plemenite stvari za dobrobit našemu narodu. Svima koji su sudjelovali u organizaciji iskreno i od srca zahvaljujemo. Našim sponzorima velika hvala: Nevenku Grizelju – Ćobi, Vojislavu Jasaku – Vići, Anti Galiću – Anši, Anti Galiću – Đonici, Ivici Galiću – Ćokulovu, Zvonki Galiću – Viciću, obitelji Zdenka Polunića i drugima, ako smo koga nenamjerno zaboravili spomenuti.

Katalog s izložbe možete pregledati ovdje!

Fotografije Stipanjdanskih dana možete pogledati ovdje!