Nastupi klape Bratovština

thumb_plakat U proteklih mjesec dana klapa Bratovština imala je nekoliko zapaženih nastupa. Počev od Šimićevih susreta 2007. koja je velika kulturna manifestacija i koja se desetljećima održava u čast braće Antuna Branka i Stanislava Šimića, na danima Matice hrvatske Grude, odlazak u Švicarsku u katoličku misiju Bern te nastup na 3. Božićnom koncertu hercegovačkih klapa u Mostaru.

Fotografije možete pogledati ovdje!

plakat

U proteklih mjesec dana klapa Bratovština imala je nekoliko zapaženih nastupa. Počev od Šimićevih susreta 2007. koja je velika kulturna manifestacija i koja se desetljećima održava u čast braće Antuna Branka i Stanislava Šimića, na danima Matice hrvatske Grude, odlazak u Švicarsku u katoličku misiju Bern te nastup na 3. Božićnom koncertu hercegovačkih klapa u Mostaru.

Nedjelja, 18.studenoga 2007. na svečanoj akademiji Šimićevih susreta u školskoj športskoj dvorani u Drinovcima pored klape sudjelovali su još i Dječji zbor Osnovne škole Antuna Branka i Stanislava Šimića iz Drinovaca i fra Šimun Šito Ćorić.

Petak, 23. studenoga 2007. u 18 sati u crkvi Sv. Kate u Grudama – koncert klapa iz Hercegovine. Nastupli su: Bura i Rodoča (muška i ženska); Delminium iz Tomislavgrada (muška); Dobrkovići iz Širokog Brijega (muška); Seljačka sloga i Lira iz Trebižata (muška i ženska); Kolo s Bune (muška) i Bratovština iz Gorice i Sovića (muška).

Petak, 7. prosinca 2007. u Starom župnom dvoru u Gorici obilježena (proslavljena) 8. obljetnica Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika.

Srijeda, 19. prosinca 2007. u 18 sati u dvorani Osnovne škole fra Stipana Vrljića u Sovićima predstavljanje povijesnog romana fra Vjeke Vrčića Posljednji bijeg, koji je izišao u nakladi Matice hrvatske Grude povodom 330. godišnjice rođenja fra Stipana Vrljića. Knjigu su predstavili fra Vinko Prlić, Vinko Zorić, Mario Bušić i sam autor. Predstavljanje je obogatila pjevanjem naša klapa.

Petak, 21. prosinca 2007. u 19 sati u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Ružićima upriličen je Božićni koncert župnih zborova i drugih glazbenih skupina s područja općine Grude. Nastupom na ovom koncertu voditelj klape Anđelko Nikolić bio je iznimno zadovoljan gdje je obećao da ovakvim pristupom radu rezultati još veći sigurno neće izostati.

Nedjelja, 23.prosinca 2007. u 20 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. 3. Božićni koncert hercegovačkih klapa pod nazivom HERCEGOVINI S LJUBAVLJU. Pored naše klape sudjelovalo je još 9 od kojih su 2 ženske klape. Koncert je bio odličan gdje su naši momci „pobrali" najbolje pohvale.

Fotografije možete pogledati ovdje!

{youtube}RjuIpuDgt0Y{/youtube}