Nastupi klape u predbožićno vrijeme

thumb_klapa_za_trimot.jpgU Gradskoj kino dvorani u Imotskom u petak navečer održan je jedinstveni humanitarni koncert, pod nazivom Božić u Trimotu. Cjelokupni prihod od ulaznica i brojnih donatora išao je za božićnice radnicima Trimota, djelatnice će osim božićnica do kraja godine dobiti i sedam zaostalih plaća. Ovaj humanitarni koncert održan je na inicijativu grada Imotskog i gradonačelnika Ante Đuzela. Nastupili su brojni izvođači iz Imotskog, Zmijavaca, Prološca, Runovića, ženske klape Neviste i Šentada, HPO Gradska glazba Imotski, klapa Bratovština iz Gorica – Sovići, bendovi Centrifuga i Milasi, Marko Mustapić, Edita Maršić, Marijan Župić Vukas, Ante Tucak, Katarina Šimić i mnogi drugi.

U Gradskoj kino dvorani u Imotskom u petak navečer održan je jedinstveni humanitarni koncert, pod nazivom Božić u Trimotu. Cjelokupni prihod od ulaznica i brojnih donatora išao je za božićnice radnicima Trimota, djelatnice će osim božićnica do kraja godine dobiti i sedam zaostalih plaća. Ovaj humanitarni koncert održan je na inicijativu grada Imotskog i gradonačelnika Ante Đuzela. Nastupili su brojni izvođači iz Imotskog, Zmijavaca, Prološca, Runovića, ženske klape Neviste i Šentada, HPO Gradska glazba Imotski, klapa Bratovština iz Gorica – Sovići, bendovi Centrifuga i Milasi, Marko Mustapić, Edita Maršić, Marijan Župić Vukas, Ante Tucak, Katarina Šimić i mnogi drugi.
klapa_za_trimot.jpg
Ono najvažnije, organizatori su prikupili 370 tisuća kuna. Od toga 320 tisuća kuna ide za božičnicu 150 radnika Trimota a 50 tisuća kuna poklonit će se obiteljima Bonovil iz Prološca i Karin iz Grubina. Osim radnica Trimota, humanitarnom koncertu prisustvovao je veliki broj građana iz svih mjesta Imotske krajine, dožupan Luka Brčić, provincijal Provincije Presvetog Otkupitelja fra Željko Tolić. Treba naglasiti da su 50 tisuća kuna za božićnicu radnicima Trimota donirali imotski franjevci. Radnice Trimota Anđelka Opuva i Mira Lekić suznih očiju zahvalili su organizatorima i svojim sugrađanima na humanoj gesti.

– Učinili ste  da  Božić provedemo u radosti, ne toliko zbog bilo kakvog novca, već zbog vašeg srca koje kuca mjesecima i godinama za nas patnice, čije je dostojanstvo bačeno pod noge. Hvala vam od srca, rekoše na kraju večeri radnice Trimota.

www.radioimotski.hr

Poslije kina klapa je nastupila u Župnoj crkvi sv. Mihovil u Prološcu, klapa Sv. Mihovil Proložac organizirala je za mještane Prološca Božićni koncert, na koji su osim svog nastupa za izvođače pozvali svoje glezbene kolege i kolegice. Jako upečatljiva večer sa dvije ženske dalmatinske klape, tri muške i dvoje solo izvođača svi sa po dvije tradicionalne božićne pjesme. Cijelu večer svojim orkestralnim izvedbama nadopunio je mandolinski orkestar iz Vrgorca uz briljantno ravnanje maestra Tomislava Ercega. Poslije nastupa smo svi u župnoj sali na zakuski uz pjesmu i razgovor.

FOTOGRAFIJE