Održan 5. susret klapa u Gorici

 
Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica – Sovići uz pokroviteljstvo općine Grude organizirala je 5. susret klapa i to 31. srpnja 2011. u 20,30 sati, nakon sv. mise u trodnevnici sv. Stjepanu u prekrasnom ambijentu goričke ljepotice, stare crkve.

Tradicija i uspomene najbolje se čuvaju i prenose pjesmom, a klapska pjesma kao jedinstvena glazbena poslastica svim svojim ljubiteljima pruža nenadmašiv spoj pisane riječi i glazbe. Riječi koji govore o nama samima, našim najdubljim emocijama, ljubavi i sreći prvenstveno, ali jednako tako o tuzi i razočaranjima, a klapski zvuci nikog ne mogu ostaviti ravnodušnim.

Posjetitelji su tako imali priliku uživati u glazbenim izvedbama šest klapskih skupina –

klapa Neviste iz Imotskog (ž);

klapa Diva iz Širokog Brijega (ž);

klapa sv. Mihovil iz Prološca (m);

klapa Dobrkovići iz Širokog Brijega (m);

klapa Katarina iz Mostara (mj)

te domaćini klapa Bratovština Gorica-Sovići (m).

Kulturno ljeto u župi Gorica – Sovići 2011. s ovim događajem je završeno. S naše strane učinjeno je sve da posjetiteljima na svim događajima u kulturnom ljetu bude ugodno i da imaju što čuti i vidjeti. Svima koji su na bilo koji način sudjelovali u projektu i pomagali cijelo ljeto Bratovština se još jednom od srca zahvaljuje i preporuča i da iduće godine imamo još uspješnije kulturno ljeto u Gorici i Sovićima 2012.

 

Svim župljanima naše župe neka je sretan i blagoslovljen Stipanjdan.