Održana korizmena tribina fra Luke Tomaševića

thumb fra luka tomasevicU dvorani starog župnog dvora u Gorici dr. sc. fra Luka Tomašević, profesor Moralnog bogoslovlja na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu održao je treću po redu ovogodišnju Korizmenu tribinu u Gorici, a bilo je prisutno mnogo slušatelja. Na početku je u ime domaćina fra Luku pozdravio mjesni župnik fra Stipe Marković iskazavši dobrodošlicu!

 

fra luka tomasevic

U dvorani starog župnog dvora u Gorici dr. sc. fra Luka Tomašević, profesor Moralnog bogoslovlja na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu održao je treću po redu ovogodišnju Korizmenu tribinu u Gorici, a bilo je prisutno mnogo slušatelja. Na početku je u ime domaćina fra Luku pozdravio mjesni župnik fra Stipe Marković iskazavši dobrodošlicu!

Fra Luka je u svom predavanju stavio naglasak na reformama Crkve koje su počele od II. Vatikanskog sabora, a posebno su doživljavaju svoj procvat djelovanjem sadašnjega pape Franje. Naime, papa Franjo je posebna osoba i osobit papa, u svom djelovanju drukčiji od drugih papa, s neobičnim načinom komuniciranja s vjernicima. Usporedio ga je sa sv. Franjom i njegovim načinom komuniciranja sa svijetom, te s njegovom južnoameričkom sredinom iz koje dolazi.

fra luka tomasevic 2Fra Luka je svoju zaključnu poruku iskazao na način da se u novom vremenu svi kršćani trebaju zaogrnuti novim velom kršćanstva, a zapravo je to ono prvo apostolsko kršćanstvo, praktično kršćanstvo; vratiti se dakle korjenima, e da bismo mogli odgovoriti izazovima novoga vremena.

Sljedeća tribina je u petak 4. travnja 2014. u 20 sati u starom župnom dvoru u Gorici gdje će biti predstavljena knjiga Put križa, autora Maria Bušića s ilustracijama akademskog slikara Drage Bušića, također će tada biti predstavljen projekt izgradnje Puta križa uza Zavalu, serpentinu iznad Gorice. Sve pozivamo na korizmene tribine!