Održana treća korizmena tribina – Paula Tomić – Put srca put ljubavi i žrtve!

U petak, 09. ožujka u starom župnom dvoru u Gorici održana je tribina pod nazivom Put srca – put ljubavi i žrtve. Tribinu je predvodila Paula Tomić.
Prije početka predavanje predsjednik Bratovštine Dragan Prlić pozdravio je sve, a napose Paulu kojoj je zaželio uspješno predavanje.
Paula je u duhu kršćanstva tribinu započela molitvom i pozdravnim govorom, a nakon toga su njene gošće iz zajednice Svjetlo Marijino iz Međugorja koju čine djevojke iz Latvije Ukraine i Slovačke sve nazočne počastile pjesmom .
Kroz svoja predavanja Paula je govorila o problemima današnjeg svijeta, o tome kako je Bog izvor ljubavi i zajedništva i kako je Zlom cilj uništiti ono osnovno kršćansko, a to je obitelj i obiteljsko zajedništvo.
Ispričala je nazočnima kako je jedno vrijeme provela u samostanu potpuno odsječena od vanjskog svijeta, te kako je po izlasku shvatila koliko je današnji čovjek bombardiran sa svih strana kroz medije, različite filozofije i društvene mreže, a sve s ciljem razdvajanja ljudi.
Osim sa stajališta vjere na odnos muškarca i žene te na važnost obitelji i zajedništva u obitelji osvrnula se i sa stajališta psihologije i pedagogije, te zaključila kako je tradicionalan odgoj u kojem se raspoznaje uloga muškarca i žene te komunikacija s djecom i zajednička molitva, ljubavi i poštivanje glavni izvor čovjekove sreće i zadovoljstva. Obitelj opisuje kroz zajedništvo Trojedinog Boga, jedino obitelj u zajedništvu ima snagu da prebrodi ono što mu moderan svijet nameće kao normalno.
Promocija liberalnog života, život izvan bračnih zajednica, abortus… pod krinkom „potpune slobode“ želi stvoriti čovjeka lišenog obaveza i brige, međutim Paula naglašava kako je upravo žrtva i obaveza koju ispunjavamo zajedno uz molitvu jedini način našeg spasenja. Svakim dobrim djelom, učinjenom žrtvom i molitvom za druge „šaljemo na nebo jednu ciglu“ od koje se gradi naša kuća u vječnom životu.
Nazočni su Paulu slušali s oduševljenjem pronalazeći sebe u svakoj njenoj riječi i rečenici.
Na samom kraju Paula se zahvalila svima na pozornom slušanju, a publika ju je nagradila dugotrajnim pljeskom. Predsjednik Bratovštine također se zahvalio te sve pozvao na iduću korizmenu tribinu u petak 16.03.
Djevojke iz zajednice Svjetlo Marijino za kraj su još otpjevale prekrasnu marijansku pjesmu.