PREDSTAVA „RODIJACI“ Zvonik sv. Ilije Proroka u Bobanovoj Dragi, 18. srpnja 2014.

10342814_317458315096299_8711143967796797962_n

Na početku: Poštovani i dragi Bobanjari i Bobanjarke, evo nas i ove godine zajedno pred blagdan sv. Ilije Proroka, našeg zaštitnika. Sve Vas pozdravljam u ime Bratovštine sv. Stipana Prvomučenika Gorica-Sovići ovdje u ovom prekrasnom ambijentu, na gomili kod Zvonika sv. Ilije Gromovnika, u Bobanovoj Dragi u tradicionalnoj kulturnoj priredbi koja nosi naziv Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići 2014. godine. Bratovština ove godine obilježava 15-godišnjicu svoga rada i 10-godišnjicu djelovanja klape Bratovština.

Večeras je pred nama uprizorenje sadržaja knjige Legende o rodijaku Ćipi, autora Petra Miloša koga smo imali prigodu ovdje već jednom ugostiti. Dakle uživat ćemo večeras u predstavi koja nosi naziv RODIJACI, a koju će izvesti glumci Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara Velimir Njirić i Miro Barnjak.

Ovu večer posebno posvećujemo našemu Bobanjaru, članu Bratovštine sv. Stipana Prvomučenika Gorica-Sovići, koji je za ovaj dan i za ovaj događaj davao cijeloga sebe. Nije više s nama naš pokojni Željko Boban Jefto, neka mu dragi Bog da vječni pokoj, ali zasigurno nas odozgor gleda i zajedno s nama u kršćanskom duhu sudjeluje u ovim događanjima. Hvala Jefto za sve!

Draga publiko uživajmo u predstavi! Neka program počne!

Nakon predstave: Mi ćemo nastaviti družiti se i pivati. Na kraju hvala vam svima koji ste došli, osjećajte se ugodno, svima koji su na bilo koji način pomogli oko organizacije, svim Bobanjarkama i Bobanjarima i drugima koji su na bilo koji način pomogli velika hvala. Bratovština Vas poziva i za Stipanjdan u Goricu, i to u četvrtak, 31. srpnja 2014. u staru crkvu u Gorici, gdje će biti 8. susret klapa. Program susreta klapa počinje u 20 sati. Živjeli!

VELIKA FOTOGALERIJA

Foto: Jerko Grubišić Lelo