Preminuo fra Marko Jukić

fra_marko_juki.jpgPreminuo fra Marko Jukić (1971-2010)  župnik u Rošku polju i veliki prijatelj Bratovštine

U srijedu 1. prosinca 2010., u večernjim satima, ispred  župne crkve od strujnog je udara preminuo fra Marko Jukić, aktualni župnik župe svetog Ivana Krstitelja u Roškom Polju, u 40. godini života, 21. godini redovništva i 14 godini svećeništva.

U srijedu 1. prosinca 2010., u večernjim satima, ispred  župne crkve od strujnog je udara preminuo fra Marko Jukić, aktualni župnik župe svetog Ivana Krstitelja u Roškom Polju, u 40. godini života, 21. godini redovništva i 14 godini svećeništva.

Pokojnikovo tijelo bit će izloženo u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Roškom Polju u subotu, 4. prosinca 2010. od 6 sati.

Istoga dana za pokojnog fra Marka slavit će se sveta misa u 11 sati, a nakon mise slijedi ispraćaj i put prema Posušju.

Sprovodni obredi započet će sv. misom zadušnicom u 13 sati na groblju Martića Križ u Posušju.

Fra Marko je rođen 24. travnja 1971. u Posušju, župa Bezgrješnog začeća BDM. Franjevački habit obukao je 15. srpnja 1990. na Humcu. Teologiju je studirao u Makarskojj, Zagrebu i Veroni. Svečane zavjete položio je 17. rujna 1995. u Međugorju. Za đakona je zaređen 28. travnja 1996. u Veroni, a za svećenika 31. svibnja 1997. također u Veroni.

Obnašao je službe župnog vikara i župnika.

Župni vikar u Tomislavgradu 1997. do 2000.

Župnik u Posuškom Gracu od 2000. do 2003.

Župni vikar u Roškom Polju od 2003. do 2005.

Župnik u Roškom Polju od 2005. do 2010.

 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM!

www.franjevci.info
Dragi Prijatelju fra Marko!
 Mi članovi Bratovštine sv. Stipana Prvomučenika Gorica-Sovići potreseni smo viješću da nam je Prijatelj iznenada umro. Kad smo Te mislili, onako spontano kao i dosada, Tebe i tvoje i naše drage prijatelje Rožane iz pjevačkog župnog zbora, pozvati na proslavu 11. obljetnice Bratovštine, zastali smo iznenađeni čuvši vijest da si umro.

Nikad Te nećemo zaboraviti! Sjećat ćemo se Tvoje vedrine i optimizma, životnog elana i neumornosti. Sve za čovjeka, za vjeru i svoje ljude koje Ti je Bog dao u Tvom okruženju!

U ovom trenutku istine i razdjelnice između Tvoga kratkog ovozemnog vremena na putu u Tvoju vječnost jedno želimo istaknuti: Hvala Ti, dragi fra Marko, što si bio dobar, pun vedrine i optimizma, s velikim osmjehom na licu, uvijek spreman na sve i za sve. Kad Ti je bilo najteže, bio si najvedriji i najradosniji. To je odlika velikih ljudi. Svi koji su Te poznavali dobro znaju da si imao drago srce i toplu dušu.

Posebno Ti želimo zahvaliti da si bio u našoj Bratovštini drag prijatelj. Kad je god trebalo fra Marko je tu. Ako tko zakaže, fra Marko dolazi. Iz srca i duše Ti hvala za sve.

S dubokom vjerom i velikim ufanjem u dragoga Boga Tvojoj obitelji, Hercegovačkoj franj. Provinciji, Tvojim župljanima, rodbini i prijateljima izražavamo iskrenu sućut!

Počivaj u miru Božjem!
U ime Bratovštine sv. Stipana Prvomučenika Gorica-Sovići

Tvoj kolega i prijatelj, Mario Bušić