Susret Hrvatske katoličke mladeži

Dubrovnik, 26.-27. travnja 2014.

Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) je susret mladih katolika koji se održava svake dvije godine u jednom od gradova Republike Hrvatske. Deveti po redu SHKM održat će se u Dubrovniku 26. i 27. travnja 2014. godine. Prethodili su mu Susreti hrvatske katoličke mladeži u Splitu (1996.), Rijeci (2000.), Osijeku (2002.), Šibeniku (2004.), Puli (2006.), Varaždinu (2008.), Zadru (2010.) i Sisku (2012.).

I naša župa sudionik je tog Susreta. Naši mladi, njih 1 autobus, hodočaste.

Važni sastanak svih onih koji su se prijavili bit će u utorak, 22. 4. 2014., u 20 sati u Starom župnom dvoru. Na sastanku će biti govora o svim važnim informacija oko samog Susreta i polaska.

Na prethodnom susretu u Sisku mladi Dubrovačke biskupije, na kraju euharistijskog slavlja, nakon što je najavljeno da će se idući SHKM održati u Dubrovniku, preuzeli su križ iz ruku mladih Sisačke biskupije, te tim simboličnim činom preuzeli organizaciju i pripremu ovog velikog događaja za mlade cijele naše Domovine. Od tog trenutka započele su pripreme SHKM-a Dubrovnik 2014 u kojima sudjeluje cijela Dubrovačka biskupija. Cilj cjelokupnih priprema nije bio samo dobro organizirati SHKM, već u pripreme uključiti cijelu biskupiju i “probuditi” je, a sa sigurnošću se može kazati da se u toj namjeri i uspjelo.

SHKM14 plakat 13

Na slobodu pozvani

Božje smo djelo i vjera živa
Snovi i nada Kristova križa
Zidovi jaki Božjega hrama
Ptice slobode Kristova jata
Pjevamo…

Ref:
Na slobodu pozvani
Vjerom i nadom vođeni
Razvijmo jedra i kroz oluje
Kristove čekaju nas ruke
Na slobodu pozvani
Svjetlo smo svijeta i novi dani
Na to smo svi od Neba pozvani,
Od Boga pozvani

Kada se kušnja ponekad javi
Kristovo lice ljubavlju sjaji
Samo je jedna sigurna luka
Tamo gdje vodi nas Pastira ruka
Pjevamo…

Tekst: Josipa Dević
Glazba: Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac
Aranžman: Saša Miočić

Više o susretu možete vidjeti na http://www.mladi-dbk.com/#home