Svečano započelo Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići 2012.

thumb kristijan madzarU crkvi sv. Petra i Pavla u Sovićima, na uočnicu svetkovine ovih svetih apostola, svečanim koncertom mješovitog zbora Sion iz Mostara i učenika Osnovne glazbene škole Grude otpočelo je Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići kojeg organizira Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika ove župe.

U crkvi sv. Petra i Pavla u Sovićima, na uočnicu svetkovine ovih svetih apostola, svečanim koncertom mješovitog zbora Sion iz Mostara i učenika Osnovne glazbene škole Grude otpočelo je Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići kojeg organizira Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika ove župe.

Krasnim duhovnim i dalmatinskim šansonama primjerenim sakralnom prostoru Sovićke ljepotice vjerne je pratitelje i podržavatelje Bratovštine i kulture našeg podnebesja oduševio zbor Sion iz Mostara u kojemu su nastupili većinom studenti Glazbene akademije Sveučilišta u Mostaru (Sanja Ambrić, Ines Zovko, Matea Koštro, Marina Bazina, Dajana Knezović, Marko Laco) pod vodstvom Kristijana Madžara.

Kao i do sada prof. Zvonimir Pejić s učenicima OGŠ iz Gruda koji su nastupili s gitarom (Filip Miloš i Mihaela Iličić) i na glasoviru (Božidar Vlašić i Jakov Grizelj) okupljenima je izmamio golem pljesak.

S pravom možemo kazati da je koncert bio svečan, zanimljiv i prepun emocija. Hvala svima koji su ga došli poslušati, hvala svima koji su sudjelovali.

Slijedeće kulturno zbivanje bit će u nedjelju 15. srpnja 2012. godine u 20.30 sati kod zvonika Sv. Ilije Proroka u Bobanovoj Dragi kad će nam doći u goste veliki humanitarac Stipe Božić čiji ćemo život i rad pobliže tada upoznati. Na kraju želimo reći, kako neće nedostajati i drugih sadržaja dragih različitim ljudskim osjetilima. Stoga dođite i budite s nama.

 

Vaša Bratovština

{phocagallery view=category|categoryid=39|limitstart=0|limitcount=8}

 

FOTOGALERIJA