USKRSNA ČESTITKA 2015

uskrsli kristNakon Križnog puta, Kalvarije i smrti – mir groba. I evo zore Uskrsa. Pobjede. Isus je slavno uskrsnuo i pobijedio smrt. Pobijedio je i nepravdu, laž, izdaju, kukavičluk. Pobijedio je sve one koji su stali na stranu smrti i zatirali život.
Njegova je pobjeda i naša i moja, ako to hoću. Ako ću svoj put uskladiti s Njegovim Putem, svoju istinu s Njegovom Istinom, svoj život s Njegovim Životom. Bratovština sv. Stjepana podiže svoj stijeg prema Isusovom, i svoj put želi s Njegovim, svoju Istinu s Njegovom, svoj život uskladiti prema Njegovom.
Čestit Uskrs svim članovima Bratovštine i svim ljudima dobre volje.

Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići!

Predsjednik Dragan Prlić

Neka zora Uskrsa ozari naše živote, podigne naš duh, nadahne naše misli i osjećaje. Misao Uskrsa, život koji raste iz duha Uskrsa, Kristova duha, bijaše nadahnuće Matice hrvatske sva duga ljeta njenog postojanja i djelovanja.
Nadahnuta Uskrsom Matica je hrvatska čuvala ognjišta, bdjela nad obespravljenim narodom Hrvata, savijala naša rastrta ognjišta i budila nadu u narodno sutra.
Na tom tragu tradicije i Matica hrvatska Ogranak Grude čestit Uskrs želi svim svojim članovim, prijateljima i svim ljudima našega ozemlja.

Matica hrvatska-Ogranak Grude!

Predsjednik Mario Bušić