Večer klapskog pjevanja na Buni

thumb_IMG_1249.jpgVečer klapskog pjevanja na Buni već tradicionalno se organizira u povodu blagdana Katarine Kotromanić – Kosača, posljednje bosanske kraljice, koja je rodom iz Blagaja.                     Ove godine večer klapskog pjevanja je ujedno i prvi dan manifestacije „Lijepa li si …” 2010. u organizaciji Bratovštine sv. Nikole Tavelića Buna – Mostar. Program ove večeri započet je sv. misom u 17.00 sati u crkvi sv. Nikole Tavelića nakon čega je uslijedio koncert klapa.       U programu su nastupili: klapa „Katarina” s Bune ujedno i naš domaćin, ženska klapa „Diva” iz Širokog Brijega, vokalni sastav „sv. Ante – Cim” iz Mostara te naša klapa Bratovština.

IMG_1249.jpg
Večer klapskog pjevanja na Buni već tradicionalno se organizira u povodu blagdana Katarine Kotromanić – Kosača, posljednje bosanske kraljice, koja je rodom iz Blagaja. Ove godine večer klapskog pjevanja je ujedno i prvi dan manifestacije „Lijepa li si …“ 2010. u organizaciji Bratovštine sv. Nikole Tavelića Buna – Mostar. Program ove večeri započet je sv. misom u 17.00 sati u crkvi sv. Nikole Tavelića nakon čega je uslijedio koncert klapa. U programu su nastupili: klapa „Katarina“ s Bune ujedno i naš domaćin, ženska klapa „Diva“ iz Širokog Brijega, vokalni sastav „sv. Ante – Cim“ iz Mostara te naša klapa Bratovština.
Naš domaćin, klapa „Katarina“ s Bune nosi s ponosom ime kraljice Katarine i na najljepši način čuva spomen na nju i prenosi joj ime i slavu. Klapa „Katarina“ ujedno obilježava i svoju 4. obljetnicu postojanja, a do sada je imala niz uspješnih nastupa pod vodstvom Dragana Ivankovića. Manifestacija „Lijepa li si …“ 2010. potrajat će sve do 14. prosinca, tijekom koje će se održati mnoštvo kulturnih događanja kao i trodnevnica uoči proslave blagdana prvog hrvatskog sveca, sv. Nikole Tavelića.