Koncertom klape sv. Mihovil iz Prološca – započelo Kluturno ljeto 2019. u župi Gorica – Sovići

Na prvi dan trodnevnice u čast svetom Petru i Pavlu u filijalnoj crkvi u Sovićima dana 26.06.2019. održan je koncert klape sv. Mihovil iz Prološca.

Klapa sv. Mihovil otpjevala je nekoliko sakralnih i svjetovnih pjesama na oduševljenje publike koja je svaku od pjesama ispratila velikim pljeskom.

Klapa je osnovana krajem 2004 godine, trenutno broji 9 članova, a glazbeni voditelj je Mario Cikojević. Klapa je izrasla na temelju tradicionalnog pučkog i crkvenog pjevanja Imotske krajine, posjeduje širok repertoar pjesama i obrada popularnih pjesama kako svjetovnog tako i duhovnog karaktera što su i pokazali na samom koncertu.

Klapa je svojim pjevanjem uveličala i misno slavlje koje je predvodio fra Vinko Mikulić dok je krunicu i molitvu svetom Petru i Pavlu prije Mise molio župnik fra Stipe Marković.

Nakon svete Mise i koncerta upriličen je prigodan domjenak u crkvenom dvorištu.

Ovim koncertom uveličana je proslava suzaštitnika naše župe sv. Petra i Pavla te je započelo Kulturno ljeto 2019. u župi Gorica-Sovići.

Kulturno ljeto se nastavlja u subotu 13.07.2019. ispred zvonika sv. Ilije Proroka u Bobanovoj Dragi s početkom u 20:30 sati monodramom „Kako glumiti normalnog čovjeka“ u izvedbi Maria Filipia. Ovu večer upotpunit će pjevači gange i bećarca te svirači narodnih instrumenata.

Svi ste dobrodošli!