Proslavljena 21. obljetnica Bratovštine

Vjera ljubav i nada nisu nas napustile ni u ovim teškim vremenima. Skupila se u petak 11. 12. 2020. godine nekolicina članova i njenih podupiratelja da se ne prekine tradicija proslave obljetnice Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika. Kako to i priliči jednoj ovakvoj udruzi, najprije smo imali proslavu svete mise koju je predvodio fra Nikola Spužević. U hladnoj prosinačkoj noći, s par prigodnih rečenica u propovijedi, srca nam je ražario naš fra Nikola.

Nakon Misnog slavlja uslijedilo je i razgledavanje izložbe slika s  IV. likovne kolonije „Zvonko Bušić Taik – 32- godišnji uznički san o slobodnoj domovini Hrvatskoj“ koja je ove godine iz epidemioloških razloga održana na malo drugačiji način.

Ovom prilikom Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići želi zahvaliti svima koji podržavanju njen rad kroz sve ove godine, zahvaliti se svojim sumještanima i župnom osoblju kao i umjetnicima koju su sudjelovali na 4. likovnoj koloniji. Neka vas uvijek prati i kod Boga zagovara naš zaštitnik sv. Stjepan Prvomučenik.