U Gorici održana 2. korizmena tribina

sestra Dominika Anić

U petak 22. ožujka 2019. održana je druga Korizmena tribina u Gorici. Tribinu je održala sestra Dominika Anić, koja je na službi u Bijelom Polju.

Sestra Dominika je govorila o patnji i njezinim pozitivnim stranama. Naime, kad kažemo patnja onda ta riječ sama po sebi izaziva u čovjeku zgražanje i čovjek ju teško prihvaća. Ali iz patnje čovjek može izvući najpozitivnije stvari za svoj život. Može u potpunosti preokrenuti sve svoje dosadašnje korake i usmjeriti pogled i sav svoj život prema pozitivnom, prema Bogu u konačnici.

Inače sestra Dominika rođena je u Tomislavgradu 1968. godine, kao prvo od sedmero djece u obitelji. U samostan Školskih sestara franjevki Provincije Sv. Obitelji u Mostaru stupila je 1986. godine. Studirala je u Mostaru na Pedagoškoj akademiji odsjek Predškolski odgoj i u Zagrebu na Katoličkom bogoslovnom fakultetu – ITKL. Odgoj djece predškolske dobi je njezino područje djelovanja. Radila je u Majčinu selu u Međugorju, u vrtiću Sv. Franjo u Kiseljaku, a trenutno radi u vrtiću Sv. Klara u Bijelom Polju kod Mostara. Surađuje s radio postajom Mir Međugorje već više godina. Pisala je za Glasnik mira i Svjetlo riječi, koje je 2012. objavilo i njezinu knjigu „Priče za ljubav i povjerenje“.

Sljedeća korizmena tribina je u petak, 29. Ožujka 2019. U 20 sati u starom župnom dvoru kad će predavanje s vidio i foto prezentacijom održati kancelar Križevačke eparhije đakon o. Livio Tomislav Marijan. Tema je aktualna u današnje vrijeme, a nosi naslov: Kršćani Bliskog istoka – Isusovi zemljaci, i njihova tragična sudbina. Svi ste dobro došli!

Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići