ZAPOČELO KULTURNO LJETO I PROSLAVLJENA SVETKOVINA SV PETRA I PAVLA U SOVIĆIMA

Proslava sv. Petra i Pavla u Sovićima, dana 29. 06. 2017. godine započela je blagoslovom kipa sv. Pavla apostola, koji je zavjetni dar Pave Bobana pok. Stipića. Nakon blagoslova novog kipa, održala se procesija oko crkve s barjakom sv. Petra i Pavla, te njihovim kipovima. Dvanaest mladića iz župe u svoje su ruke uzeli kipove ova dva velika sveca, a puk je za njima hodio, moleći litanije i slaveći Boga. Nakon procesije fra Stipe Marković, župnik,  je blagoslovio polja, moleći Boga da nam udjeli dobru godinu i da nas očuva od svakoga zla.

Svečano Euharistijsko slavlje predvodio je fra Slaven Brekalo župnik u Tomislavgradu, a u koncelebraciji je sudjelovao i fra Stipe.

Propovjednik je istaknuo dva različita životna puta svetaca, ali naglasio kako su oba bila usmjerena na isti cilj, Isusa Krista i propovijedanje njegova rođenja, smrti i uskrsnuća.

Misno slavlje pjesmom je uveličao zbor sastavljen od pjevača iz Sovića i Gorice.

Pred sami kraj euharistijskog slavlja fra Stipe je zahvalio propovjedniku i zboru, kao i svim vjernicima koji su pomogli u organizaciji cjelokupnog slavlja te pozvao fra Slavena Brekala da udjeli vjernicima svečani blagoslov.

Za proslavu sv. Petra i Pavla župljani župe Gorica-Sovići su se pripremali trodnevnicom. Zadnji dan trodnevnice, nakon svete mise u 19 sati sestre Ramljak, Darija i Ana Maria su održale kratki koncert duhovne glazbe. Nakon nekoliko izvedenih pjesama, predstavile su se publici prigodnim riječima. Publika ih je podržavala pljeskom nakon svake izvedene pjesme, a na kraju s oduševljenjem pljeskala nekoliko minuta.

Dragan Prlić, predsjednik Bratovštine sv. Stjepana prvomučenika je na početku koncerta pozdravio sve nazočne, a na kraju koncerta iste pozvao na sljedeći događaj u sklopu Kulturnog ljeta koji će se održati 15.07. ispred zvonika sv. Ilije Proroka u Bobanovoj Dragi.