3. USKRSNA NEDJELJA-OBAVIJEST

OBAVIJEST

(26. travnja 2020.)

3. USKRSNA NEDJELJA

1. Od ponedjeljka, 27. travnja, jutarnje sv. mise slavimo u nazočnosti vjernika čije su mise primljene (2 -3 člana po obitelji).

2. Nakane iz sovićke crkve bit će slavljene u crkvi u Sovićima.

3. Od nedjelje, 26. travnja, slavit ćemo sv. mise po ljetnom rasporedu, odn. u Gorici u 8 i 11 sati, a u Sovićima u 9.30 sati. Molimo vas da se pridržavate uputa Stožera civilne zaštite! U Crkvi može biti maksimalno 10 vjernika, te da pazite na međusobni razmak (oko 2 m). Ukoliko netko ostane vani, također treba paziti na razmak. Obvezno je nošenje maski i rukavica, a vjernici s ispod 18 i iznad 65 godina, svakako imaju zabranu kretanja.

4. U izvanrednim prilikama preporučujemo da u sabranosti svojih domova i obitelji pratite prijenose misnih slavlja putem radija, televizije ili interneta.

5. Župna crkva će i dalje biti otvorena svakim danom od 7 do 19 sati za osobnu molitvu vjernika, s tim što se mora voditi računa o broju vjernika i njihovu međusobnom razmaku!

6. Glede teških bolesnika, pozovite nas na vrijeme, vodeći računa o zabrani kretanja tijekom policijskog sata! Također nas izvijestite je li netko u toj obitelji u samoizolaciji! U slučaju da neko oboli od novog korona virusa, vrijedi papinski apostolski blagoslov i odrješenje, kojega je ovih dana Papa izdao!

7. Odredbom Biskupskog ordinarijata u Mostaru, do daljnjega se odgađa slavlje Prve sv. pričesti.

8. Odredbom Kriznog stožera sprovodni obred, bez mise, neka bude samo u nazočnosti najužih članova obitelji. Izražavanje sućuti bez rukovanja i ljubljenja. Misa zadušnica slavit će se po dogovoru.