In memoriam fra Nikola Spužević

Dragi naš fra Nikola!

 

Tvoj jedanaestogodišnji boravak u Gorici i Sovićima ostavio je dubok trag u srcima ljudi naše župe. Kao kapelan do zadnjega dana si slavio svetu Misu, služio Bogu, kojemu si se zavjetovao, svim srcem i svom dušom svojom.

Vodio si godinama molitvenu zajednicu Emanuel, u kojoj su se mnoge duše vratile svojim kršćanskim izvorima i korijenima. Mnoge si izveo na pravi put, i životni i kršćanski!

Na prvoj crti bojišnice u Gorancima bio si u vrijeme Domovinskog rata, gdje si domaćin bio svima potrebnima bilo koje pomoći! Posebno si cijenio žrtvu hrvatskog vojnika!

Ostat ćeš u molitvama svojih Mostaraca, Drinovčana, Gorančana, Kočerinjana i Ružićana. Posebno svojih Goričana i Sovićana!

Hvala Ti za susrete u našoj Bratovštini. Kad god si mogao, bio si s nama. Čovjek se s Tobom osjećao kao s pravim prijateljem.

Nasmijan, naslonjen na zid ili ogradu s cigaretom u ruci, ostat ćeš uvijek u srcima našim! Sjećat ćemo te se svakog prosinca o godišnjici naše Bratovštine, moliti za Te, a vjerujemo da ćeš i Ti za nas.  

 

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine! I svjetlost vječna neka mu svijetli! Počivao u miru Božjem! Amen!

 

 

U četvrtak, 9. prosinca 2021., u župnoj kući u Gorici, iznenada u Gospodinu preminuo je njegov sluga svećenik i naš brat fra Nikola Spužević; u 67. godini života, 38. godini redovništva i 32. godini svećeništva. Obnašao je službe župnog vikara i župnika.

Sv. Misa i ispraćaj u župnoj crkvi u Gorici je u subotu, 11. prosinca 2021. u 10.30 sati. Tijelo pok. fra Nikole bit će izloženo u crkvi u Gorici od 9.30 sati.

Istoga dana Misa zadušnica je u 14 sati u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru. Nakon toga slijede sprovodni obredi i pokop u fratarsku grobnicu na groblju Šoinovac.

Tijelo će biti izloženo u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, u subotu, 11. prosinca od 13 sati.