Svečano proslavljena svetkovina sv. Petra i Pavla u Sovićima

Proslava apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla suzaštitnika naše župe sv. Stjepana Prvomučenika Gorica – Sovići započela je u petak 26.06. prvom misom trodnevnice. Prvu večer trodnevnice svetu misu i molitvu imao je župnik fra Stipe Marković, u koncelebraciji s fra Josipom Vlašićem. Drugu večer trodnevnice misno slavlje predvodio je fra Josip Vlašić zajedno s fra Stipom Markovićem, a misu uočnicu provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije fra Miljenko Šteko i župnik fra Stipe Marković. Nakon mise uočnice priređen je i prigodni domjenak za sve prisutne ispred crkve na novo uređenom pločniku.

Svaka večer trodnevnice bila je dobro posjećena, a vjernicima se pružila mogućnost za svetu ispovijed.

Drugu večer trodnevnice gost na misi je bio Vokalni sastav Ad Libitum iz Travnika koji je lijepim pjevanjem uveličao misno slavlje, a poslije mise održao koncert kojim je započelo Kulturno ljeto 2020. u župi Gorica-Sovići. Ostale večeri trodnevnice kao i svečano misno slavlje na dan proslave sv. Petra i Pavla misno pjevanje je predvodio zbor sastavljen od pjevača iz Sovića i Gorice.

Sama svetkovina započela je ophodom s kipovima sv. Petra i Pavla oko crkve i na kraju blagoslovom polja koje je imao župnik fra Stipe, a svečano misno slavlje predmolio je fra Nikola Jurišić prošlogodišnji mladomisnik koji je na kraju mise udijelio i mladomisnički blagoslov. Na kraju mise župnik fra Stipe je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u izgradnji parkinga i uređenja okoliša oko crkve te svima koji su na bilo koji način pomogli da proslava sv. Petra i Pavla prođe svečano kao i dosadašnjih godina.