U Gorici održana II. korizmena tribina

U petak, 12. ožujka 2021. godine u starom župnom dvoru u Gorici održana je 2. Korizmena tribina u organizaciji Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići. Tribinu je održao fra Miljenko Mića Stojić, vicepostulator postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“. Naslov predavanja bio je: „Ne budeš li se bavio prošlošću, bavit će se ona tobom.“

Fra Miljenko je putem video prezentacije prisutnima predstavio stradanje fratara na Širokom Brijegu, i u Hercegovini, i također stradanje našega naroda u II. svjetskom ratu i nakon njega.

Osvrnuo se na mučeništvo kao kategoriju koja je naš hrvatski narod pratila kroz povijest i u novije doba, naglasivši pri tome mučeničko stradanje nakon II. svjetskog rata i u Domovinskom ratu, koje je primjer naše vjere i domoljublja.

Mučeništvo treba biti zalog zajedništva našega naroda, ne smijemo zaboraviti naše mučenike i našu mučeničku povijest, jer je ona temelj naše sadašnjosti i naše budućnosti, istaknuo je predavač.

Sljedeća 3. Korizmena tribina bit će u petak, 19. ožujka 2021. u 20 sati u starom župnom dvporu u Gorici, a u toj prigodi će biti predstavljena knjiga fra Ante Marića: „Put križa“.  Svi ste dobro došli!

 

Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići